ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Jornada de portes oberts al Palau de la Música el 24 de novembre

7/11/2019 |

 

El proper diumenge 24 de novembre el Palau de la Música Catalana celebrarà la tradicional Jornada de Portes Obertes, de 10 a 15 h. Un esdeveniment obert a tota la ciutadania –que l’any passat va acollir 10.000 persones– per gaudir de les instal·lacions de l’edifici modernista Patrimoni de la Humanitat i de tallers de cant coral. La Jornada se celebra al voltant de la festivitat de Santa Cecília, patrona de la música. Les entrades per a les #PortesObertesPalau es poden adquirir per internet a través del web del Palau o bé presencialment a Taquilles del Palau pel preu simbòlic d’1 euro (entrades aquí), que es destinarà íntegrament a Clavé XXI, el Projecte Social del Palau de la Música Catalana, que a partir de la pràctica coral té com a objectiu fomentar la inclusió social d’infants i joves. Tal com s’ha fet els darrers anys amb gran èxit de convocatòria, s’hi ofereixen tallers de cant coral al públic general, en què els participants tenen l’oportunitat d’assajar diverses peces i posteriorment interpretar-les a la Sala de Concerts davant el públic assistent. Es tracta d’una oportunitat per acostar el cant coral a tota la ciutadania. Enguany els tallers seran conduïts per Mariona Fernàndez i Alba Millán, directores de cors de Clavé XXI (inscripció als tallers aquí).

 

El Palau de la Música Catalana i l’Orfeó Català obren una vegada més les seves portes per apropar la meravellosa arquitectura del temple modernista a tots els ciutadans, però també per convidar el públic a viure més intensament el Palau per mitjà de la seva activitat principal: el cant coral.

 

En aquesta jornada festiva, durant 5 hores els visitants podran accedir a la Sala de Concerts (platea i segon pis), escenari de grans concerts i esdeveniments; a la Sala Lluís Millet, emblemàtica sala de descans situada a la planta principal, i a la seva balconada, que s’obrirà als assistents per gaudir del jardí de columnes, totes diferents i coronades per capitells de pedra amb motius florals, tret característic de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner. També es podrà visitar el Petit Palau, l’auditori situat a 11 metres de profunditat sota la Plaça del Palau, on es projectarà un audiovisual sobre Clavé XXI. Per la seva banda, la Plaça es convertirà també en un espai musical gràcies a la col·laboració amb el Concurs Internacional de Música Maria Canals que cedirà un piano per a que tothom pugui convertir-se en intèrpret del Palau per un dia. Finalment, el Centre de Documentació de l’Orfeó Català oferirà visites guiades a grups reduïts a les seves instal·lacions, situades a la cinquena planta del Palau i que custodia fons documentals que es remunten al segle XII. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet Amb el suport de