ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Kavakos i l'NDR Elbphilharmonie Orchester inauguren la temporada del Palau de la Música

8/11/2019 |

 

Leonidas Kavakos i l’NDR Elbphilharmonie Orchester protagonitzen el concert inaugural de la temporada del Palau de la Música Catalana. El programa inclourà el Concert per a violí núm. 2 de Bartók i la Setena Simfonia de Bruckner. 

El dimecres vinent, 13 de novembre (Sala de Concerts, 20 h, Palau 100), el virtuós violinista grec Leonidas Kavakos, aclamat per la seva tècnica violinística incomparable i un talent captivador, i l’NDR Elbphilharmonie Orchester, dirigida per Alan Gilbert, protagonitzaran el concert inaugural de la temporada 2019-20 del Palau de la Música Catalana, en què presentaran un programa que aplega dos exemples del gran simfonisme, amb obres de Béla Bartók i Anton Bruckner.

Leonidas Kavakos protagonitzarà el Concert per a violí núm. 2 de Bartók, una obra espectacular d’enormes exigències tècniques que conté un llenguatge agosarat basat en l’essència popular del folklore hongarès, pel qual el compositor tenia un gran interès. Bartók el va compondre en plena maduresa, entre el 1937 i el 1938, per encàrrec del violinista hongarès Zoltán Székely, que el va estrenar el 23 de març de 1939 a Amsterdam, amb l’Orquestra del Concertgebouw i direcció de Wilhelm Mengelberg, i que va despertar l’admiració tant del públic com de la crítica.

A la segona part es podrà sentir la Setena Simfonia de Bruckner, un gran edifici sonor, imponent i majestuós, de grans dimensions, que va compondre entre els anys 1881 i 1883, quan tenia prop de 60 anys. Va ser estrenada el 30 de desembre de 1884 a Leipzig amb gran èxit de públic. La Setena va tenir un llarg recorregut en vida del compositor i va ser interpretada amb èxit a Holanda, Anglaterra i als Estats Units, i es va convertir en la seva obra més estimada. Bruckner va dedicar aquesta Simfonia, amb passatges de gran lirisme combinats amb episodis de caràcter èpic, al rei Lluís II de Baviera, però també esdevé un gran homenatge al seu admirat Richard Wagner, que acabava de morir quan la va escriure.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet