ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Estrena de 5AndCordes al festival Ordino Clàssic

11/11/2019 |

 

L’actuació musical se celebra a l’església parroquial d’Ordino

L’església parroquial d’Ordino va ser testimoni ahir de l’actuació del grup andorrà 5AndCordes, una agrupació de cinc músics del país que han traslladat al públic una fusió poc habitual entre instruments com són el violí, la viola, el violoncel i la guitarra clàssica. El concert va tenir una especial significació, ja que va representar ser l’estrena del quintet de corda, després que aquesta no es pogués fer el setembre tal com s’havia previst.

Segons informa l’agència ANA, un dels membres del grup, el guitarrista David Font, va destacar de forma prèvia a l’actuació la varietat de sonoritats que s’aconsegueixen en fusionar diversos instruments de corda, així com el toc especial que li dóna l’espai on es va realitzar el concert.

Tal com diu el títol de l’actuació, «Clàssics del s. XVII al s. XXI», el repertori va abraçar una cronologia molt àmplia, començant per l’època del Barroc i acabant amb el segle XXI, procedent d’orígens diversos ubicats al sud d’Europa, principalment d’Espanya, França i Itàlia.

L’ANA apunta que algunes de les peces que es van interpretar van ser: Concert per a llaüt, RV 93, d’Antonio Vivaldi; Estudi 22 en si menor, op.35, de Ferran Sor; Pavana, op. 50, de Gabriel Fauré; Quintet per a guitarra i quartet de corda, op. 143, de Mario Castelnuovo-Tedesco, i Tango en Skaï, de Roland Dyens. Aprofundint en el contingut del repertori, Font va posar en relleu que algunes de les peces van estar dissenyades específicament per a la combinació especial d’instruments de corda, mentre que altres es van haver d’adaptar.

Propera cita de l’Ordino Clàssic

La pròxima actuació del festival està prevista per l’1 de gener de 2020 amb el tradicional concert de Cap d’Any a l’Auditori Nacional, a Ordino. 


El Periòdic d'Andorra

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet