ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Una desena d'organistes posa a prova el futur orgue de la Catedral de Praga al taller Grenzing

13/11/2019 |

 

El taller d’orgueneria Gerhard Grenzing organitza aquest cap de setmana dues jornades de portes obertes, dissabte i diumenge, perquè una desena organistes vinguts expressament de diferents punts de la Península i de França posin a prova el que és un dels orgues més grans que es troben en construcció a tota Europa en aquest moment. Es tracta del futur orgue de la Catedral de Praga, que s’ha creat en aquest taller i que en els propers mesos es desmuntarà per transportar-lo al seu emplaçament definitiu.

La construcció de l’orgue de la Catedral de Praga es va adjudicar al taller Gerhard Grenzing mitjançant un concurs internacional i ha estat finançat per aportacions públiques, apadrinament de tubs i una llarga llista d’espònsors que encapçalen empreses com l’automobilística Skoda i la companyia Lasvit, especialitzada en creacions amb cristall de Bohèmia (aquesta empresa, a més, decorarà de forma innovadora la façana de l’instrument). El cardenal arquebisbe de Praga, Dominik Duka, va encapçalar el passat 14 d’octubre una delegació de més de cent persones que van visitar el taller Grenzing per supervisar la fase final de la construcció de l’orgue i donar-hi el vist-i-plau.

El creador de l’instrument, Gerhard Grenzing, explica “la catedral gòtica de Praga és de gran bellesa i alhora de dimensions enormes”, cosa que implica que “un dels grans reptes serà aconseguir omplir-la sonorament, però no amb força sinó amb energia i poesia”. Per assolir-ho, els tècnics i artesans del seu equip han fet proves acústiques amb tubs reals en diferents ocasions i en diferents espais de l’edifici, 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet