ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Neix Bach Collegium Barcelona, de la Fundació BZM i presenta el disc ‘Bach ist meine Freude'

16/11/2019 |

 

L’acte que ha tingut lloc a la Sala Martí l’Humà ha finalitzat amb un concert amb el contingut del disc a la Capella de Santa Àgata del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA).

Bach Collegium Barcelona fou fundat l’any 2018 per Pau Jorquera, que n’és el director i alhora co-fundador de Bach Zum Mitsingen, una iniciativa professional que compta amb un cor i una orquestra especialitzats en la interpretació de música antiga que sorgeix com una branca de la Fundació BZM, com ho fan també el Festival BACHcelona i la Beca Bach-Fundació Salvat.

L’objectiu del Bach Collegium Barcelona és difondre la música de J. S. Bach a través de concerts que inclouen elements de proximitat entre la música i el públic. En la presentació Pau Jorquera ha fet èmfasi en el paper transformador de la música i ha convidat els assistents a gaudir de ‘Bach ist meine Freude!’. Aquest disc elaborat a travé d'una acurada selecció de motets de la família Bach proposa un recorregut que ens porta des del postrenaixement de Johann Christoph, d'escriptura quasi madrigalesca, passant per l’immens Jesu meine freude de Johann Sebastian, fins al classicisme amb colors ja de llenguatge preromàntic de Carl Philipp Emanuel, seguint en tot moment el caudalós curs del riu dels Bach. 

Ignasi Albors
Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet