ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La pianista Angela Hewitt inaugura el cicle Palau Bach

21/11/2019 |

 

El proper dilluns, 25 de novembre (Sala de Concerts, 20 h), la pianista canadenca Angela Hewitt, gran coneixedora del llegat de Johann Sebastian Bach, actua al Palau de la Música Catalana per oferir una classe magistral al voltant de la seva obra. Un programa que inclourà el Concert italià i que inaugurarà el cicle Palau Bach d’aquesta temporada. Hewitt, que com a intèrpret de Bach ocupa una posició de privilegi entre els pianistes actuals, presentarà un programa amb cinc obres que Bach va compondre entre els anys 1714 i el 1735 i que proposen un recorregut per un període de música per a teclat en què es poden trobar estructures musicals diverses.

 

A la primera part del concert es podran escoltar la Partita núm. 1, en Si bemoll major, BWV 825, tècnicament exigent, la Suite francesa núm. 5, en Sol major, BWV 816, que alterna diferents ritmes i caràcters contrastants, i la Tocata en Do menor, BWV 911, peça virtuosística que inclou passatges i seccions més flexibles i lliures.

 

A la segona part, Hewitt interpretarà la Suite anglesa núm. 6, en Re menor, BWV 811 i el Concert italià, BWV 971, una de les poques partitures en què Bach va especificar la utilització d’un clavicèmbal de dos teclats per poder crear el contrast i la sensació d’una orquestra; en aquesta ocasió, però, s’interpretarà des del piano.

 

 

Com a especialista en l’obra de Bach el 2016 va emprendre la Bach Odyssey, un projecte de dotze recitals al llarg de quatre anys amb la integral de l’obra per a teclat de Bach. El projecte culminarà el 2020 i ja s’han realitzat concerts a Londres, Nova York, Ottawa, Tòquio i Florència. Hewitt ha enregistrat les obres per a teclat de Bach al llarg de la seva trajectòria.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet