ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Un total de 26 músics joves oferiran el concert de Nadal

26/11/2019 |

 

L’actuació serà el 15 de desembre al vestíbul del Consell General

El pròxim 15 de desembre la Fundació ONCA organitza el concert de Nadal, que serà el punt final de la temporada. Portarà el títol d’Un Nadal Jove i està impulsat per la Jonca. Jordi Coll en serà el director i es realitzarà al vestíbul del Consell General a les 12.00 hores. L’entrada serà gratuïta.

Hi prendran part 26 músics, que actuaran en diversos formats de cambra, des del duo fins a l’octet, en una festa musical on els més joves en són els protagonistes. La proposta musical de cambra és un format que es va estrenar la temporada 2015 i de seguida va aconseguir un gran èxit artístic i de públic. A l’ONCA, que està emparada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà, s’han creat i organitzat grups de cambra, formats per membres de la Jonca o afins a les activitats de la jove orquestra, tutelats per músics de l’ONCA i amb programes adients a la formació musical dels joves. Coll, violinista de la formació, s’encarrega per cinquè any consecutiu del treball de formació, comptant amb la col·laboració de professors de l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella, amb els quals va seleccionar les sis formacions de cambra participants.

Coll subratllava que en el repertori del concert «les danses eslaves per a piano a quatre mans van ser escrites per Antonín Dvorák entre 1878 i 1886 i l’autor va incloure elements propis del folklore». Pel que fa a l’australià Alfred Hill, va compondre diverses obres pedagògiques per a estudiants, entre aquestes, el Miniature trio núm. 1 que es podrà escoltar en la versió per a clarinet, violoncel i piano. També exposava que l’italià Antonio Vivaldi és considerat «el pare de la forma de concert instrumental modern, és a dir, un solista acompanyat per una orquestra. Va escriure concerts tan poc freqüents a l’època com un concert per a dos violoncels i un concert per a mandolina. La versió que escoltarem».

A la part final del concert el públic assistent podrà sentir obres de característiques d’època nadalenca. Jingle Bells, Santa nit i We wish you a merry Christmas són les tres populars nadales adaptades per a sextet de corda, piano i guitarra a partir d’una versió de la coneguda pedagoga anglesa Sheila Nelson. Pel que fa al compositor austríac Leopold Mozart, «ha passat a la posteritat com a pare del geni que fou Wolfgang Amadeus Mozart, com a autor d’un dels primers mètodes de violí i també com a compositor. Va compondre música popular com El passeig en trineu, una obra d’humor musical». L’arranjament durant el concert es basa en una versió feta per F. Th. Cursch-Bühren. 


El Periòdic d'Andorra

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet