ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El projecte Clavé XXI presenta un curs amb moltes novetats

3/12/2019 |

 

El curs 2019-20 de Clavé XXI, el projecte social i educatiu de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, es presenta amb moltes novetats. A continuació us fem un resum de les quatre línies més destacades. També us expliquem que aquest any la Jornada de Portes Obertes al Palau de la Música ha estat dedicada a Clavé XXI.

Clavé XXI ja compta amb més de 80 formacions corals, amb infants i joves d’entitats socials i nens i nenes d’escoles de primària, majoritàriament del Districte de Ciutat Vella de Barcelona, d’altres barris de la ciutat i també d’altres poblacions de Catalunya, com Sabadell, Mataró, Manlleu, l’Hospitalet de Llobregat i Banyoles, que impliquen gairebé 2.000 cantaires. Actualment Clavé XXI rep el patrocini de l’Obra Social “la Caixa” i la col·laboració de la Fundació Caixa d’Enginyers per al Cor Juvenil Clavé XXI.

Per al diumenge 19 de gener de 2020, Clavé XXI ha organitzat una jornada festiva al Palau adreçada a totes les famílies dels cantaires perquè tinguin la possibilitat de conèixer de primera mà el Palau, la institució, el projecte i l’activitat coral que fan els seus fills.

Cors de Clavé XXI cantaran Carmina Burana de Carl Orff

Per primer any, el 2 de febrer de 2020 alguns dels cors del projecte Clavé XXI tindran l’oportunitat de participar en el concert amb la cantata Carmina Burana de Carl Orff, organitzat per Clavé XXI. Una oportunitat única de cantar a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana una de les grans obres del repertori clàssic. Els cors de Clavé XXI cantaran al costat dels cors Jove i Petits de l’Orfeó Català i del Cor Jove Amics de la Unió; també als acompanyaran Percussions de l’Orquestra Simfònica del Vallès, els pianistes Pau Casan i Anna Fernández i els solistes Serena Sáez (soprano), Toni Gubau (contratenor) i German de la Riva (baríton), tots sota la direcció d’Esteve Nabona.

 

El Concert de Fi de Curs homenatjarà Beethoven

El Concert de Fi de Curs se celebrarà el diumenge 7 de juny de 2020 en dues sessions (12 i 17 h), amb tots els cors de Clavé XXI. Enguany, per commemorar el 250è aniversari del naixement de Beethoven, s’ha encarregat una cantata a Marian Márquez, amb dramatúrgia d’Ariadna Pastor.

Potenciar el Cor Juvenil i el Cor Infantil del projecte Clavé XXI

Clavé XXI s’ha proposat potenciar el Cor Juvenil Clavé XXI i el Cor Infantil Clavé XXI, amb la finalitat d’esdevenir punta de llança del projecte. Aquest curs els dos cors, integrats per infants i joves de diverses entitats i escoles, incrementen les hores d’assaig. El Cor Infantil assaja dues hores setmanals i el Cor Juvenil duplica el temps d’assaig, amb una hora i mitja dos dies a la setmana.

Portes Obertes del Palau amb Clavé XXI

Aquest any 2019, la Jornada de Portes Obertes al Palau de la Música Catalana ha estat dedicada a Clavé XXI amb l’objectiu de donar visibilitat al projecte social i educatiu de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana.

La Jornada de Portes Obertes es va celebrar el 24 de novembre passat amb més de 10.000 assistents, que també van gaudir de les actuacions dels participants als quatre tallers de cant coral que es van organitzar. Els tallers van ser dirigits per Mariona Fernàndez i Alba Millán, directores de cors Clavé XXI. Enguany les entrades per a la Jornada van tenir el preu simbòlic d’1 euro; la recaptació ha estat destinada íntegrament a Clavé XXI.

Us convidem a llegir al Blog de Palau Digital aquestes notícies ampliades. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet