ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Un orgue que busca padrins

5/12/2019 |

 

La parròquia de la Sagrada Família ha enge­gat una cam­pa­nya de mece­natge per pagar els tre­balls de res­tau­ració i tras­llat del nou orgue que se situarà a la cripta gràcies a la donació de la Con­gre­gació de Reli­gi­o­ses del Sagrat Cor de Jesús. Es tracta d’un dels millors orgues romàntics que hi ha al món, un Cavaillé-Coll de 1896. La cam­pa­nya con­vida els ciu­ta­dans a par­ti­ci­par en aquesta ini­ci­a­tiva i a con­tri­buir per poder gau­dir con­jun­ta­ment de l’orgue i la cripta de la basílica, on reposa Antoni Gaudí.

El nou orgue de tubs va ser cons­truït el 1890 a París, és l’únic d’aques­tes carac­terísti­ques que hi ha a Cata­lu­nya i, segons el seu res­tau­ra­dor, Albert Blan­ca­fort, té una qua­li­tat ins­tru­men­tal i musi­cal que mereix posar-lo al màxim nivell. “Això sig­ni­fica que cal des­mun­tar-lo peça per peça i dei­xar-lo en les seves millors con­di­ci­ons d’ori­gen”, hi va afe­gir.

La res­tau­ració a fons de l’orgue implica un cost de 150.000 euros. El procés de res­tau­ració, a càrrec de l’orgue­ne­ria de Blan­ca­fort Orgue­ners, es farà amb la volun­tat d’aca­bar entre el setem­bre i l’octu­bre de 2021. Les per­so­nes que col·labo­rin amb una apor­tació de 50 euros o supe­rior veu­ran el seu nom en una placa situ­ada a la cripta de la Sagrada Família i podran par­ti­ci­par d’una visita guiada, una expli­cació sobre l’orgue i un con­cert final a la cripta. 


El Punt / Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet