ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Orquestra Barroca de Barcelona presenta una programació entorn el virtuosisme del violí a Itàlia

9/12/2019 |

 

La temporada de consolidació de l’Orquestra Barroca de Barcelona presenta més concerts que mai i una programació entorn el virtuosisme del violí a Itàlia.

L’Orquestra Barroca de Barcelona presenta diverses novetats sota el claim “L’OBB, on els orígens vibren”: la consolidació de les residències musicals “Dibuixant el Barroc”, el cicle de concerts al Palau de la Música en el marc de Novaria i un projecte de recuperació del patrimoni musicològic, “L’òpera a la Barcelona del s. XVIII”, que es presentarà a La Pedrera amb el contratenor Víctor Jiménez.

El director artístic de la formació, Adolf Gassol, ha reivindicat el paper de les orquestres especialitzades en música antiga, ja que "tothom s'hi atreveix" i ha desitjat que l'OBB "vibri molts anys", amb un director tan brillant com Gilles Colliard, que "vibra quan toca". A més, ha manifestat que "les orquestres hem de veure el món de forma diferent de com es veia abans, ja que la majoria són privades actualment".

L’Orquestra Barroca de Barcelona aquesta temporada arriba a la seva màxima eclosió amb més cites concertístiques que mai, que suposaran una consolidació en el calendari de la clàssica catalana. El claim de la temporada, “L’OBB, on els orígens vibren”, vol transmetre que l’orquestra d’Adolf Gassol està més viva que mai, que presenta la temporada més farcida de concerts de la seva història i amb aliances com les de Novaria Artists al Palau de la Música Catalana i les Residències Musicals a La Pedrera, a banda de les exitoses i ja consolidades residències musicals arreu de la comarca barcelonina a Martorelles, Sant Just Desvern i Sant Feliu de Llobregat.

L’OBB és una orquestra que fa reviure allò antic que és on trobem els orígens de la nostra tradició musical, al Barroc, de la manera més fresca, amb membres molt joves en les seves files i un director musical, Gilles Colliard, que té una visió renovadora i ambiciosa del que ha de ser la música amb criteris històrics i que aporta una visió internacional al projecte.

Els objectius de la temporada són, en primer lloc, continuar creixent artísticament i ampliant repertori, difondre al màxim de gent possible la música antiga i encomanar la passió pel Barroc, però també fidelitzar el públic de les residències i treballar en el desenvolupament de públics a nous espais com el Palau de la Música o La Pedrera. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet