ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Thomas Dunford finalitza la integral de la música per a llaüt de J. S. Bach al Palau

17/1/2020 |

 

 

El proper dilluns, 20 de gener (Petit Palau, 20 h), el reconegut llaütista francès Thomas Dunford oferirà el darrer dels quatre recitals amb la integral de música per a llaüt de Johann Sebastian Bach repartida en quatre temporades. Els concerts també han inclòs transcripcions per a llaüt fetes pel mateix compositor i altres transcripcions posteriors a la seva obra. Amb aquest concert del cicle Palau Bach es clou un dels projectes de llarg recorregut que el Palau de la Música Catalana ha mantingut amb artistes de vàlua internacional i amb els quals ha bastit una estreta relació.

 

Reconegut intèrpret del seu instrument i considerat “l’Eric Clapton del llaüt” («BBC Magazine»), Thomas Dunford aporta sensibilitat, perfecció, matís i generositat a les seves interpretacions. El seu concert suposarà la darrera oportunitat de gaudir del seu talent en la proximitat i intimitat del Petit Palau.

 

Algunes de les peces de J. S. Bach que avui s’acostumen a escoltar en llaüt no van ser escrites originalment per a aquest instrument, com és el cas de la Suite núm. 1 BWV 1007, per a violoncel, que en aquesta ocasió es podrà sentir en la transcripció per a llaüt. El programa també inclourà obres dels seus predecessors Girolamo Kapsberger, Joan Ambrosio Dalza o John Dowland; tots ells van enaltir les possibilitats d’un dels instruments més antics de la història de la música, que va viure el seu particular esplendor al Renaixement.

 

Durant l’estada a Barcelona, Thomas Dunford farà al Petit Palau una masterclass a estudiants de llaüt i música antiga de l’ESMUC, dins la Classical Futures Europe.  


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet