ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La 57a edició del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas incrementa projecció internacional

18/1/2020 |

 

La 57a edició del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas incrementa projecció internacional i dotació econòmica.

El Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas arriba a la 57a edició augmentant la participació i incrementant tant la dotació en premis com la projecció internacional, que acull un 94% de concursants procedents de fora del país.

Demà dissabte se celebrarà al Saló del Cent de l’Ajuntament de Barcelona el tradicional pregó inaugural, a càrrec de l’actor i director teatral Josep Maria Pou, seguit d’un recital de la soprano Angela Meade (que aquests dies protagonitza les funcions d’Aida al Gran Teatre del Liceu), acompanyada al piano per Véronique Werklé.

Enguany el Concurs comptarà amb la participació de 546 cantants de 53 països, que han passat per les proves eliminatòries, com en anteriors ocasions, efectuades a teatres internacionals de Londres, Nova York, París, Milà, Berlín, Pequín, San Francisco, Moscou i Madrid.

Dels 546 participants, hi ha 224 sopranos, 115 tenors, 61 mezzosopranos, 82 barítons, 29 baixos, 26 baixos-barítons i 9 contratenors. Dels 53 països participants, destaquen Corea del Sud amb 202 cantants, Rússia amb 40 participants, els Estats Units amb 32 i la Xina amb 23 artistes. Espanya és el cinquè país, ja que hi aporta un total de 32 artistes, 8 de catalans.

El jurat internacional d’aquesta nova edició del Concurs, el presidirà per primera vegada el nou director artístic del Liceu, Víctor Garcia de Gomar. Altres membres del jurat seran el director d’orquestra Richard Bonynge, la soprano Mariella Devia i el director artístic Joan Matabosch, entre altres directors o administradors artístics dels teatres que col·laboren amb el Concurs.

Enguany s’incrementa la dotació dels premis del Concurs en 6.000 euros. S’atorgaran fins a 121.000 euros repartits així: 72.000 euros destinats als 6 premis oficials, 31.000 euros als especials i 18.000 euros als extraordinaris. A més, s’atorgaran 9 premis amb la modalitat de contracte, 2 en la categoria de premis especials i 7 com a premis extraordinaris. I per últim també s’atorgaran 15 borses d’estudis.

Com a novetats, aquest any el Premi Oratori-Lied ofert per la Fundació Bancària “la Caixa” s’incrementa de 5.000 a 10.000 euros; el Premi Mercedes Viñas ofert per la Sra. Teresa Vilardell per estudiar tècnica vocal amb la mezzosoprano Dolora Zajick, puja de 5.000 a 6.000 euros, i s’atorga un nou premi extraordinari, ofert per l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, amb la fórmula de contracte, per participar al Festival Concerts d’Aro.

Les proves preliminars tenen lloc aquests dies i fins al proper 23 de gener al Conservatori del Liceu. La prova final i el concert dels guanyadors, els dies 24 i 26 de gener, respectivament, al Gran Teatre del Liceu, s’emetran en streaming des del web del Concurs (www.tenorvinas.com).

El Concurs de Cant Tenor Viñas compta amb el suport del Gran Teatre del Liceu, la Fundació Puig, el grup Amics Concurs Tenor Viñas, la Fundació de Música Ferrer-Salat i el Conservatori Superior de Música del Liceu, entre d’altres 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet