ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

84 pianistes de 27 nacionalitats participaran en el 66 Concurs Internacional de Maria Canals

22/1/2020 |

 

 

La 66a edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals Barcelona, el certamen de més prestigi a Espanya, comptarà enguany amb 84 pianistes de 27 nacionalitats diferents, amb una mitjana d’edat de 24,50 anys. Aquesta selecció s’ha fet amb una comissió artística sota la supervisió del director artístic del concurs, Carlos Cebro, que és també president del jurat. L'any passat es va establir un canvi d’edat dels inscrits, acceptant joves d'entre 17 i 28 anys, i el jurat ha considerat oportú acceptar-ne 1 de 17 anys. A més, han estat acceptats 9 espanyols, xifra rècord des que es fa l'acurada preselecció. Es poden consultar els noms dels pianistes que formaran part del 66è Concurs Internacional de Música Maria Canals aquí.

Enguany s'han presentat 212 inscrits a nivell internacional. Els acceptats són pianistes que procedeixen de 27 nacionalitats diferents d’entre 17 i 28 anys. Els països més representats han estat Xina, seguida d'Espanya, Japó, Rússia i Corea. La majoria de joves inscrits resideixen a Alemanya, Estats Units i Gran Bretanya.

Entre el 21 de març i el 2 d’abril, Barcelona tornarà a ser la ciutat mundial del piano, aplegant alguns dels millors joves pianistes de tot el món. Els membres del prestigiós jurat internacional, presidit per Carlos Cebro (Uruguai/França), director artístic del concurs, es fan públics en el mateix moment que es coneixen els pianistes acceptats, seguint amb la línia de rigorositat que marca el concurs. Alba Ventura és la representant espanyola d'un jurat format per 9 professionals de 9 nacionalitats diferents, incloent Hung-Kuan Chen (Xina), Manana Doijashvili (Geòrgia), Aleksandre Moutouzkine (Rússia/Estats Units), Fernando Rossano, (Itàlia), Mamiko Suda (Japó), Erik T. Tawastsjerna (Finlàndia) i Uta Weyand (Alemanya), en total, 9 nacionalitats diferents. Cal recordar que els membres del jurat no han pogut presentar ni alumnes ni familiars al certamen. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet