ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Torna 'El cor canta' amb el doble de concerts

23/1/2020 |

 

'El cor canta' és una associació coral creada el juliol de 2018, promoguda per un grup de cantants amateurs procedents del projecte CANTA amb l’OBC. L’associació té com a objectiu general adquirir la formació́ musical necessària que permeti al grup consolidar-se com una coral estable i situar-se com un dels cors referents del panorama musical català.

De manera amateur però rodejats per grans professionals es presentaran en format concert
Després d’haver-se estrenat l’any passat a l’Auditori de Barcelona i a l’Auditori de Girona, en aquesta segona edició augmenten el nombre de concerts recorrent el país amb els següents concerts: divendres 7 de febrer a les 21.00 hores al Centre Cultural de Terrassa, el diumenge 9 de febrer a les 12.00 hores a l’Auditori de Barcelona, el dissabte 15 de febrer a les 20.30 hores a l’Espai Ter de Torroella de Montgrí i es tancarà la gira el diumenge 16 de febrer a les 18.00 hores al Teatre Kursaal de Manresa.

Compromès amb la cultura catalana, el cor presenta tres obres de compositors del nostre país, una figura consagrada com Albert Guinovart, que repeteix amb Gloria, encàrrec que el Cor va fer per l’estrena del projecte l’any passat, tot i que aquest any la podrem escoltar amb una nova orquestració, un compositor professional emergent, Gerard López Boada i un jove compositor encara estudiant de l’ESMUC, Àngel Pérez Ortega.

Àngel Pérez Ortega presenta Visions i Cants, guanyadora del primer premi de la categoria de joves compositors, basada en els poemes La nostra bandera, Cant de novembre, L'ànima de les flors i Cant dels joves del llibre Visions i Cants de Joan Maragall (1860-1911). Segons paraules del propi autor, defineix l’obra com una reflexió sobre els nostres temps i els que ja han passat, sobre la identitat, la lluita per un mon i uns ideals millors, i la necessitat d'optimisme enmig de la foscor, tot a través de diversos poemes de Joan Maragall. Música d'influències post-romàntiques, impressionistes i folklòriques, amb un interès especial per la melodia, s'explota l’heroïcitat i grandesa del cor com a estètica de la unió de forces de la humanitat, juntes en un crit d'esperança.

Gerard López Boada, guanyador del primer premi de la categoria de compositors professionals, proposa Camí de sol basat en els poemes Les Formigues i Ara no es fa, però jo encara ho faria de Joan Salvat-Papasseit (1894-1924). Així mateix, Gerard López ens explica que és una obra meitat vital i divertida, meitat romàntica i melangiosa, formant un conjunt canviant i colorista, bàsicament intentant emular la seva poesia sempre apassionada i autèntica.
Les dues obres d’estrena sorgeixen del Concurs Internacional de Composició que va organitzar EL COR CANTA. Amb aquesta iniciativa es pretén donar suport a la literatura catalana i als compositors novells, ampliar el repertori per a cor i orquestra i fer més visible el projecte.

Finalment, el concert es tancarà amb la interpretació per segon any consecutiu del Gloria d’Albert Guinovart, obra de gran lluminositat i dificultat per al cor i la solista.

A nivell musical també hi ha més novetats ja que la direcció a més de recaure com l’any passat en l’Elisenda Carrasco i Ribot incorpora una nova directora, l’Eva Martínez i Tomé.

Així mateix, comptarem amb la soprano mallorquina amb una prometedora carrera i recent guanyadora del Segon premi del Primer Palau, Irene Mas i el tenor i compositor igualadí Carles Prat. Finalment, l’orquestra que els acompanyarà, serà l’Orquestra de Cambra Terrassa 48. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet