ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Beethoven a Banyoles

24/1/2020 |

 

L’Auditori de l’Ateneu enceta temporada amb un concert de Miguel Colom i Víctor del Valle, en el marc de la residència artística i el 250è aniversari del músic.

A par­tir del 15 de febrer tindrà lloc el curs d’audició musi­cal titu­lat ‘Qui té por de Bett­ho­ven?’
Tren­cant la norma habi­tual, l’Ate­neu Cen­tre Muni­ci­pal d’Estu­dis Musi­cals (CMEM) ha deci­dit dedi­car la desena edició de la residència artística a un músic no viu, Ludwig van Beet­ho­ven, coin­ci­dint amb l’any en què es com­me­mora arreu del món el 250è ani­ver­sari del seu nai­xe­ment. És així com l’Audi­tori de l’Ate­neu donarà el tret de sor­tida a la tem­po­rada amb un con­cert del vio­li­nista Miguel Colom i el pia­nista Víctor del Valle, que orga­nitza Joven­tuts Musi­cals de Banyo­les i que tindrà lloc dis­sabte (21 h, 10 euros).

L’obra del direc­tor d’orques­tra i pia­nista de Bonn sonarà de la mà de sis dels artis­tes resi­dents que han des­fi­lat per l’Audi­tori de l’Ate­neu al llarg de la seva història, el pri­mer dels quals serà Miguel Colom (artista resi­dent el 2012). Jun­ta­ment amb Del Valle, inter­pre­tarà tres de les deu sona­tes per a violí de Beet­ho­ven. Colom és con­si­de­rat un dels prin­ci­pals talents i intèrprets de pri­mer nivell de la música clàssica a l’Estat. Mal­grat ser ori­gi­nari de Madrid, té arrels cata­la­nes i manté una relació espe­cial amb el Pla de l’Estany, ja que va ser aquí on el 2010 va gua­nyar el pres­tigiós Con­curs Per­ma­nent de Joves Intèrprets.

Pel que fa al pia­nista mala­gueny Víctor del Valle, la seva pro­jecció com a valor emer­gent del pano­rama musi­cal esta­tal és deguda a una car­rera con­certística que manté al cos­tat del seu germà Luis, amb qui forma un duo de pia­nos que, entre altres, ha gua­nyat la pres­ti­gi­osa ARD Inter­na­ti­o­nal Music Com­pe­ti­tion (Munic, 2005), i estan reco­ne­guts com una de les agru­pa­ci­ons de cam­bra més excel·lents d’Europa.

La residència artística dedi­cada a Beet­ho­ven inclou un pro­grama d’acti­vi­tats ben far­cit. En total, s’han pro­gra­mat sis con­certs, tres acti­vi­tats paral·leles i un curs for­ma­tiu a l’Ate­neu-CMEM que començarà al febrer. Durant qua­tre dis­sab­tes del mes de febrer al mes de maig, l’Ate­neu ofe­rirà un curs d’audició musi­cal titu­lat Qui té por de Beet­ho­ven?, con­ce­but per acos­tar l’obra del com­po­si­tor al públic gene­ral.

Es tracta d’un curs for­ma­tiu adreçat al públic gene­ral les ins­crip­ci­ons del qual ja estan ober­tes i es poden fer al web ate­neu.banyo­les.cat/ins­crip­cio . L’impar­tirà el pro­fes­sor Rafel Esteve els dis­sab­tes 15 de febrer (Con­cert per a piano núm. 5), 28 de març (Les sona­tes per a piano), 25 d’abril (Els dar­rers quar­tets de corda) i 16 de maig (Sim­fo­nia núm. 5).

El preu és de 12 euros per sessió (6 euros els socis) i 40 euros per al cicle (20 els socis). 

JORDI CAMPS I LINNELL
El Punt / Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet