ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Liceu accessible

28/1/2020 |

 

El Gran Teatre del Liceu incorpora dos nous serveis que faran de l’experiència operística de les persones amb discapacitat visual cada cop més completa. L’activitat Toca Liceu, que permetrà realitzar una visita tàctil als departaments de sastreria i caracterització, i les Guies tàctils en Braille i els plànols d’orientació se sumen al servei d’audiodescripció en directe per a fer del Teatre un espai cada cop més accessible. Aquestes noves activitats s’emmarquen dins el programa social Liceu Apropa, que s’ha reformulat amb la intenció de millorar l’accessibilitat, potenciar l’ús de la música per a la millora de la vida de les persones i consolidar el Liceu en un element d’inclusió.

 

Toca Liceu

Toca Liceu és la nova visita tàctil als serveis de sastreria i caracterització per a persones amb discapacitat visual, prèvia a la data de la funció amb audiodescripció. De la mà de les responsables d’aquests dos serveis, l’activitat permet descriure elements dels vestuaris i de les caracteritzacions (perruqueria, postissos i maquillatges) que l'audiodescripció no podrà introduir per falta de temps durant el desenvolupament de les òperes. Amb una durada aproximada d’1 hora i 30 minuts, la visita té l’objectiu de aprofundir en la informació obtinguda per part dels usuaris, oferint una experiència operística de més qualitat.

 

Guies tàctils i plànol d’orientació

El Liceu també oferirà per a les persones amb discapacitat visual, unes guies tàctics en Braille sobre els espais públics del Teatre així com un plànol d’orientació en Braille i relleu situat al Vestíbul Històric. Tot plegat gràcies al suport de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona.

 

10 anys de servei d’audiodescripció

El servei d’audiodescripció va ser ara fa més de deu anys una de les primeres iniciatives engegades pel Liceu a fi d’esdevenir un teatre plenament accessible. Aquest sistema d’audiodescripció es fa en directe des d’una cabina tècnica i narra informació sobre els elements visuals clau de les òperes escenificades, en benefici dels espectadors cecs i amb discapacitat visual. Realitzada d’una manera artesanal i curosa, l’audiodescripció es duu a terme juntament amb la col·laboració del Departament de Traducció i Interpretació de la Universitat Autònoma de Barcelona i gràcies a aquest servei històric, el Liceu compta amb un públic fidel de persones amb discapacitat visual que viuen periòdicament una experiència integradora. Les funcions que enguany comptaran amb servei d’audiodescripció són Aida (divendres 31/01/20), La clemenza de Tito (diumenge 26/04/20), Lohengrin (diumenge, 05/04/20), Alcione (divendres 22/05/20), Carmen (diumenge 21/06/20) i Il barbiere di Siviglia (dissabte 01/08/20).

 

Liceu Apropa

El Liceu vol ser una institució cultural de referència en la inclusió de col·lectius en situació de vulnerabilitat i en el desenvolupament de programes, activitats i serveis per a acostar l'òpera a les persones amb discapacitat, potenciant valors com l’equitat o l’excel·lència. A partir d’aquesta voluntat, es desenvolupa el programa social Liceu Apropa, que s’ha reformulat amb una estructura més clara i senzilla on l’usuari és el protagonista. El nou programa inclou moltes de les activitats que el Teatre ja oferia al voltant de l’atenció a la diversitat i n’incorpora d’altres que s’han desenvolupat en els darrers anys. Tres grans àrees d’actuació configuren el cos del programa: l’accessibilitat, la música per a la millora de la vida de les persones i el Liceu com a element d’inclusió. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet