ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Tres òperes i un festival

29/1/2020 |

 

L'Òpera de Cambra de Barcelona presenta la 6a temporada

L’Òpera de Cambra de Barcelona presentarà tres òperes els propers mesos al Teatre de Sarrià: Le Cantatrici Villane, de Valentino Fioravanti; Ópera de cuatro notes, de Tom Johnson i Paco Mir, i L’occasione fa il ladro, de Gioachino Rossini (que també passarà pel Teatre El Prado de Sitges i el Teatre Conservatori de Manresa). L’Òpera de Cambra ha anunciat també la creació d’un festival el mes de juny al Teatre Romea.

Representació operística
L’any passat l’Orquestra de Cambra de Barcelona va programar ‘La scala di seta’ de Rossini
L’Òpera de Cambra de Barcelona presenta una temporada, la sisena, que combina tradició i innovació. El mes de febrer (els dies 7, 8 i 9) oferirà al Teatre de Sarrià Le cantatrice villane, l’òpera més exitosa de Valentino Fioravanti, que la va estrenar al Teatre de Fiorentini de Nàpols l’any 1799. La peça, que es va representar per primer cop a Barcelona el 1802, torna més de dos segles després a la capital catalana de la mà d’Assunto Nese i amb direcció artística de Raúl Giménez, que compta amb l’argentí Constantino Juri en la direcció d’escena. Juri, que debuta a Barcelona als seus 96 anys, és qui va dirigir l’estrena de Le Cantatrici villane a Sudamèrica.

La segona òpera es representarà a finals de març (els dies 27, 28 i 29) amb el títol La ópera de cuatro notas, de Tom Johnson i Paco Mir. Es tracta d’una òpera original per a piano, poc coneguda dins del repertori de l’òpera de cambra i que té l’atractiu afegit de no haver estat estrenada encara mai a Barcelona. Paco Mir va fer una versió d’aquest títol del compositor nord-americà Tom Johnson i ara l’estrena per primer cop a la capital catalana.

Finalment, l’última òpera de la temporada, L’Occasione fa il ladro, parteix de la voluntat de l’Òpera de Cambra de Barcelona de donar a conèixer el repertori de Gioachino Rossini. Després de dues representacions parcials ara fa uns anys, aquesta temporada s’ofereix la versió completa d’aquesta òpera rossiniana, amb direcció escènica d’Anna Ponces i col·laboració en l’escenografia de l’Escola Elisava. Aquesta òpera es podrà veure els dies 9 i 10 de maig al Teatre de Sarrià, i també, en el que representa una petita gira per Catalunya, el 22 de maig al Teatre El Prado de Sitges i el 24 de maig al Teatre Conservatori de Manresa.

A més, durant la presentació de la temporada, l’Òpera de Cambra de Barcelona ha anunciat la creació d’un festival d’òpera. Es tracta del Festival Rossini, que tindrà lloc del 8 al 21 de juny al Teatre Romea i que serà possible gràcies a la col·laboració amb Focus. L’organització ha informat que donarà més detalls del festival properament.

Aquí trobareu més informació d’aquesta temporada de l’Òpera de Cambra de Barcelona

Sandra Balagué
Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet