ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'OBC estrena Wanderwelle d'Hèctor Parra

30/1/2020 |

 

L'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya presenta el seu segon concert dins el Festival Beethoven250. Una cita que tindrà com a protagonistes l'estrena mundial de l'obra Wanderwelle del compositor Hèctor Parra i la Cinquena de Beethoven, tot plegat dirigit per Kazushi Ono. Completen el programa l'escena i ària Ah! perfido, que interpretarà la soprano Michaela Kaune, i l'obertura Coriolà, totes dues també de Beethoven.

Amb Wanderwelle Hèctor Parra torna a L'Auditori per oferir la primera escolta d'una obra que a l'octubre podrà escoltar-se també a Colònia interpretada per l'Orquestra Simfònica de la WDR de Colònia. Wanderwelle és un monodrama per a baríton i orquestra que la Filharmònica de Colònia i L'Auditori han encarregat a Hèctor Parra en el marc de l’Any Beethoven. Un acord entre institucions ha permès que puguem sentir-ne l’estrena absoluta a Barcelona, en la seva versió amb orquestra.

Beethoven hi apareix com a protagonista d’un llibret de Händl Klaus basat en els quaderns de conversa del compositor de Bonn. S’hi distingeixen tres parts, centrades en la vida quotidiana dels darrers mesos de Beethoven, la seva relació amb el nebot Karl, i la mort. La música, que comptarà amb la participació del baríton Ekkehard Abele, homenatja les Variacions Diabelli (1823), un dels cims de la seva producció instrumental, i es divideix igualment en tema i 33 variacions.

Respecte a la Cinquena de Beethoven, és la simfonia per excel·lència. Una obra indispensable en què descobrim nous girs, nous matisos i noves sensacions cada vegada que la sentim. Kazushi Ono encara no ens l’havia ofert i aprofita aquest festival centrat en Beethoven per interpretar-la al capdavant de l’OBC. Comença amb les quatre notes més famoses de la història de la música i ens acompanya durant mitja hora per camins musicals que només un geni com Beethoven sabia obrir.

El programa es completa amb la dificilíssima escena i ària Ah! perfido, que interpreta la reconeguda soprano alemanya Michaela Kaune, i amb l'heroica obertura Coriolà, inspirada en la historia de l'històric general romà. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet