ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El cor canta al febrer

4/2/2020 |

 

Del 7 al 16 de febrer, El Cor Canta celebra la seva segona edició amb dues obres d’estrena guanyadores del Primer Concurs Internacional de Composició per a Cor i Orquestra.

El Cor Canta és una associació coral creada el juliol de 2018, promoguda per un grup de cantants amateurs procedents del projecte Canta amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (CANTA amb l’OBC). Explica Sigfrid Quer i Riera, el seu president, que el projecte va nèixer amb la intenció de ser un “cor innovador, diferent i que aportés alguna cosa a la societat en general i artística en particular, d’àmplia participació, sense límits d’edat, ni d’experiència, ni procedència”.

El Cor Canta és una formació musical amateur però amb una gestió semi-professional. El projecte pretén créixer paral·lelament a la seva formació d’origen, CANTA amb l’OBC, a partir d’un repertori diferent i innovador cada curs amb una durada limitada de sis mesos, treballant en base a compositors actuals, ja sigui amb obres existents o amb obres d’encàrrec. Del 7 al 16 de febrer, el cor portarà el seu repertori a diferents escenaris de Catalunya. Enguany s’han programat quatre concerts, a Terrassa (7 de febrer), L’Auditori de Barcelona (9 de febrer), L’Espai Ter (15 de febrer) i Teatre Kursaal de Manresa (16 de febrer)

La segona temporada arriba amb dues novetats: “Estrenem les dues obres guanyadores del concurs de composició. Visions i Cants d’Àngel Pérez Ortega, basat en poemes de Joan Maragall, i Camí de sol, de Gerard López Boada, basat en un poema de Joan Salvat Papasseit. El repertori es completa amb l’obra Glòria d’Albert Guinovart. Per tant, El Cor Canta presenta un programa format per íntegrament per obres noves de compositors catalans, i enguany els porten a quatre auditoris de Catalunya, on els dirigiran les directores Elisenda Carrasco i Ribot i Eva Martinez i Tomé. Els 150 membres del cor cantaran acompanyats de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 i dels solistes Irene Mas Salom, soprano i Carles Prat, tenor.

“Ens enfrontem a un gran repte i som conscients que el resultat d’aquests concerts pot marcar un punt d’inflexió en molts hàbits musicals del país”, diu Sigfrid Quer i Riera. I planteja preguntes candents: “Interessa i es dona suport real a la nova creació? Omplen auditoris els compositors catalans o s’han de seguir programant els clàssics de sempre?” El president d’El Cor Canta no cau tampoc en cap autoindulgència: “Si no aconseguim omplir els auditoris potser haurem de donar la raó als escèptics de sempre i renunciar, una vegada més, a explorar nous camins i a arriscar-se per la nostra cultura. Però estem segurs que això no passarà, us convidem a venir a escoltar-nos “, conclou Quer esperançat. 


Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet