ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La cançó poètica i el quartet de corda dos eixos d'una Schubertíada que també celebra Beethoven

13/2/2020 |

 

Un preciós xiprer esbossat amb llapis sobre un fons blau per Hernández Pijuan serà la imatge de la 28a. edició de la Schubertíada que tindrà lloc les dues darreres setmanes d’agost a Vilabertran. Una imatge present a l’Empordà que simbolitza l’hospitalitat de la cultura catalana, amb un Festival que és de fa temps un dels principals exponents d’aquest fet i que, any rere any, ens apropa a grans artistes consagrats (Goerne, Banse, Rieger, Martineau, els Casals, ...) i ens en presenta d’altres, joves, que apunten a ser-ho ben aviat.

La Schubertíada segueix fidel –amb algunes novetats- a un model que funciona, proposant un programa que es basteix sobre dos eixos coneguts: d’una banda la música de cambra, en què en l’edició d’enguany llança un Cicle de Quartets, aprofitant que som un país on floreixen amb els Casals, Gerhard i Cosmos, juntament amb els forasters Quiroga i Hanson; i de l’altra, el lied. No podia ser d’una altra forma que dos dels formats on més va excel·lir Schubert tinguin aquest protagonisme. A les veus llueix també la dualitat consagrat/promesa amb la participació dels vells coneguts com Goerne, interpretant enguany Beethoven (òbviament!); Banse amb el Winterreise; o Connolly en un variat programa amb Elgar, Ravel o Mendelssohn, així com els debuts de Konstantin Krimmel i Florian Boesch o Julia Kleiter, especialista en Richard Strauss.

Dues matinals el cap de setmana del 22 i 23 d’agost , un cicle de tres conferències amb Antoni Colomer, Sílvia Pujalte i Raül Garrigasait, i una breu prèvia abans de cada concert acaben d’embastar una Schubertíada que, novament, promet.

Tres recomanacions conservadores, els valors segurs:
17/8 Julian Banse, soprano i Wolfram Rieger, piano amb el Winterreise D. 911 de Schubert
27/8 Cosmos Quartet amb Matthias Goerne, baríton i Alexander Schmalcz lieds de Beethoven i Schubert i cambra de Mozart
30/8 Quartet Casals, amb quartets de corda de Haydn, Mozart i Mendelssohn

Tres descobriments:
22/8 Anton&Maite Piano Duo, amb obres de Schubert i Mozart
22/8 Andrè Schuen, baríton i Daniel Haide, piano amb lieder de Mahler i Schubert
23/8 Esther Valentin, mezzo i Anastasia Grishutina, piano amb lieder de Schubert i Wolf 

Ignasi Albors
Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet