ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Widmann presenta el seu darrer CD 'Es War Einmal' al Palau

20/2/2020 |

 

El proper dilluns, 24 de febrer Jörg Widmann (clarinet), en formació de trio amb Tabea Zimmermann (viola) i Annika Treutler (piano), presentarà el seu darrer CD, Es War Einmal - Once upon a time (Hi havia una vegada...), “un treball totalment impressionant” («BBC Music Magazine»), editat per Myrios Classics, que ha rebut diverses distincions, com el Diapason d’Or-Disc de l’Any 2018. En aquest enregistrament van participar la violista Tabea Zimmermann i el pianista Dénes Várjon.

Aquest concert inaugura el cicle Palau Cambra i suposa la presència de Jörg Widmann, compositor convidat de la temporada, per primera vegada al Palau com a instrumentista. Un concert màgic, al voltant de la fantasia i els contes de fades, amb una formació instrumental original amb músics excepcionals, en què es podran escoltar obres de Robert Schumann i del mateix Jörg Widmann incloses al CD esmentat.

El trio presentarà tres obres de Robert Schumann basades en la fantasia i els contes: Märchenerzählungen, op. 132 (Contes de fades), Fantasiestücke, op. 73 (Peces de fantasia) i Märchenbilder, op. 113 (Imatges de contes de fades). Compostes en l’última fase creativa del compositor, cada vegada més afectat pels problemes mentals derivats de la sífilis que patia, aquestes obres exploren les possibilitats tímbriques d’un format cambrístic de caràcter intimista al voltant de la vessant més lírica i somiadora.

També es podrà escoltar Es war einmal (Fünf Stücke im Marchenton) del mateix Jörg Widmann, amb què aporta la seva visió contemporània sobre aquesta temàtica. Amb cinc moviments (com indica el títol: Cinc peces a Marchenton), la composició de Widmann, que remet tant en la instrumentació com en el títol al seu admirat Schumann, aporta una qualitat, imaginació i capacitat de suggeriment molt celebrades per tots els públics que n’han pogut gaudir a les actuacions del trio en nombrosos escenaris.

Tancarà el concert una obra anterior, el Trio per a clarinet en Mi b major, KV 498, “Kegelstatt” de Mozart, obra amb què es va convertir en el primer compositor a escriure una obra per a clarinet, piano i violí, una combinació d’instruments poc usual a la seva època.

Jörg Widmann (Munic, 1973) és considerat un dels artistes més emocionants i versàtils de la seva generació. Aquesta temporada actuarà com a clarinetista, compositor i director d’orquestra al Palau de la Música Catalana, al Festival Internacional de Bergen i com a artista en residència al WDR Sinfonieorchester de Colònia. Com a director, Widmann també es presentarà aquesta temporada amb l’Ensemble Kanazawa, WDR Sinfonieorchester, Orquestra de Cambra Sueca i Hessisches Staatsorchester de Wiesbaden. En l’àmbit de la música de cambra actua al costat d’artistes de prestigi, com András Schiff, Daniel Barenboim, Mitsuko Uchida, Tabea Zimmermann, Antoine Tamestit i Quartet Hagen, als auditoris i festivals més rellevants del món. Com a compositor, les seves obres han estat premiades en repetides ocasions i estrenades per les millors orquestres. Entre la seva producció destaca l’òpera Babylon, que s’estrenà la temporada 2012-13 a la Bayerische Staatsoper, sota la batuta de Kent Nagano. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet