ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Gran Teatre del Liceu prepara un doble programa de Mahler

22/2/2020 |

 

En el marc de la celebració del 20è aniversari de la seva reobertura, el Gran Teatre del Liceu prepara un doble programa de Mahler que posarà a prova l’excel·lent estat de salut dels cossos estables de la casa. La primera cita serà l’1 de març al Liceu amb la Resurrecció, la segona simfonia del catàleg mahlerià, una pàgina escaient al record d’un Teatre que va ressorgir de les seves cendres i que va reobrir les portes, amb il·lusió renovada, ara fa vint anys. Tot un repte per a l’Orquestra Simfònica, el Cor del Liceu i l’Orfeó Català, davant la batuta experimentada del mestre Josep Pons.

 

La Resurrecció es va estrenar el 1895 a Berlín i va ser dirigida pel mateix Mahler. La segona simfonia del catàleg del músic bohemi és la primera a incorporar la veu solista (soprano i contralt) i el cor. Entesa com un símbol de l’esperança en la resurrecció, el sobrenom encaixa a la perfecció amb una pàgina monumental, de gran intensitat emocional i amb referents autobiogràfics.

 

La Cinquena de Mahler a Lleida, Manresa i Sant Cugat

També com a part d’aquesta gran celebració, el Liceu i la seva Orquestra Simfònica volen ser presents i apropar l’òpera al territori català i ho faran amb “una obra excepcional com la cinquena de Mahler”, tal com assegura el mestre Pons, que la dirigirà a l’Auditori Enric Granados de Lleida el 8 de maig de 2020, al Teatre Kursaal de Manresa el 9 de maig i al Teatre Auditori de Sant Cugat el 10 de maig. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet