ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La Fundació ONCA arrenca el projecte educatiu amb ‘Kaixes'

26/2/2020 |

 

El concert, el 7 de març, és a càrrec de Cia Com Sona?

La Fundació ONCA, que compta com a patrons amb el Govern i la Fundació Crèdit Andorrà, engega una nova edició del projecte educatiu que té com a objectiu formar els més joves en el món musical i permetre viure la música en família.

El primer concert familiar a càrrec de Cia Com Sona? i el seu espectacle Kaixes es durà a terme el 7 de març, a les 17.00 hores, al Teatre Comunal d’Andorra la Vella. El concert té una durada de 50 minuts. Segons Elena Pereta, responsable de la companyia, «Kaixes és una barreja eclèctica entre música popular i cançó d’autor amb música original per l’espectacle. Cada cançó esdevé un joc a través del teatre d’objectes, on els instruments hi tenen un paper actiu i on el moviment hi és present en cada nota», basant-se en «en la idea de la caixa de cartró com a element imaginari en el món infantil. Una caixa sovint pot esdevenir qualsevol objecte, com un cotxe, una barca o un cavall, i alhora pot ser també un element sorpresa. És en aquest sentit que l’espectacle porta per títol Kaixes». A l’espectacle «hi trobarem dos personatges que aniran descobrint secrets amagats a dins de cada caixa disposada a l’escenari. Aquest joc permetrà trobar objectes diversos dins de cadascuna i algun instrument, fins i tot, alhora que permetrà també que amb les caixes es puguin construir alguns elements que evoquen de forma poètica d’altres, com una caixa que es converteix en un vaixell o una que cobra vida i pot ballar». L’actuació es recomana als nadons i infants de 0 a 6 anys.

La Cia Com Sona? ja ha col·laborat en les dues edicions anteriors del projecte educatiu, amb les propostes musicals A cau d’orella i Cromàtic. La seva darrera intervenció en el si de les activitats de la Fundació ONCA va ser el taller familiar Bababà fet l’1 de febrer al Prat del Roure, aconseguint un gran èxit de públic amb més de 180 participants entusiasmats amb la proposta formativa. La Cia Com Sona? va néixer a Barcelona el 2005 amb la idea d’apropar la música als infants a través d’una sèrie d’espectacles que tenen en compte l’edat a la qual estan dirigits. Des de llavors ha actuat en bona part del territori català oferint espectacles de gran, mitjà i petit format. El 25 de febrer es posen a la venda les entrades a www.onca.ad, a quatre euros en venda anticipada, i a sis el mateix dia del concert). És gratuït pels infants menors de dotze mesos. 


El Periòdic d'Andorra

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet