ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Conservatori obert

26/2/2020 |

 

El Conservatori de Música de Girona ofereix fins dissabte unes 40 activitats per a tothom dins la Setmana Cultural i prepara la 12a Orquestrada per al 15 de març

A l’Orques­trada hi par­ti­ci­pen un cen­te­nar d’alum­nes de 25 esco­les de música giro­ni­nes
El Con­ser­va­tori de Girona va ini­ciar ahir la seva Set­mana Cul­tu­ral , que inclourà fins dis­sabte una qua­ran­tena d’acti­vi­tats “per a tots els públics, perquè tant els alum­nes com els pro­fes­sors, les famílies i la ciu­ta­da­nia en gene­ral puguin viure la música d’una altra manera”, com va dir ahir Marta Morera i Sadurní, que des d’aquest curs és la direc­tora de l’Orga­nisme Autònom Con­ser­va­tori de Música Isaac Albéniz de la Dipu­tació de Girona. Morera i Albert Piñeira, vice­pre­si­dent i dipu­tat de Cul­tura de la Dipu­tació, van pre­sen­tar tant la pro­gra­mació de la Set­mana Cul­tu­ral com la dot­zena edició de l’Orques­trada de les Comar­ques Giro­ni­nes, en la qual par­ti­ci­pen un cen­te­nar d’alum­nes de 25 esco­les de música de la demar­cació que, sota la direcció d’Albert Gumí, estan pre­pa­rant el gran con­cert que tindrà lloc el diu­menge 15 de març a la sala simfònica de l’Audi­tori de Girona.

Tor­nant a la Set­mana Cul­tu­ral, durant aquests cinc dies el con­ser­va­tori atura les clas­ses habi­tu­als, “però no la seva acti­vi­tat ni la for­mació pedagògica”, com va remar­car Piñeira, que hi va afe­gir que aquesta és “la gran set­mana del con­ser­va­tori”.

Durant aquests cinc dies s’han pro­gra­mat tallers, clas­ses magis­trals, assa­jos i altres acti­vi­tats, entre les quals Morera en va des­ta­car algu­nes, com per exem­ple l’audició La flauta de bec i els seus amics, que avui ofe­ri­ran a l’audi­tori Via­der de la Casa de Cul­tura (18 h) els alum­nes de flauta de bec de nivell ele­men­tal, grau pro­fes­si­o­nal i adults, sota la direcció del pro­fes­sor Abel Puig. Aquest ves­pre també tindrà lloc al mateix audi­tori (19.30 h) un con­cert de l’alum­nat de cla­ri­net, sota la direcció d’Elvira Que­rol.

Per a demà s’ha pro­gra­mat el con­cert Ende­pi­a­na­lles (Ende­vi­na­lles al piano), a càrrec d’alum­nes de piano de nivell ele­men­tal, sota la direcció de Rosa Mas­fer­rer i Joan Sadurní, a l’aula magna de la Casa de Cul­tura (17.30 h). El mateix dijous també es por­tarà a terme el con­cert final del pro­jecte orques­tral, pro­ta­go­nit­zat per alum­nes de grau pro­fes­si­o­nal i ele­men­tal que, diri­gits per Marta Roma, actu­a­ran a l’església del Carme, a la pujada de Sant Martí (18 h).

Diven­dres hi haurà un curs de for­mació Suzuki per a la gui­tarra, diri­git per Núria Cer­van­tes i obert també a pro­fes­so­rat extern (11 h a 14 h). A la tarda, la psicòloga Cris­tina Canet ofe­rirà la con­ferència L’ansi­e­tat escènica en músics (17.30 h). I en ple Any Beet­ho­ven, el con­ser­va­tori tan­carà la set­mana amb una Marató Beet­ho­ven, que començarà al Via­der (16 h) i con­ti­nuarà a La Mercè (18 h) amb diver­ses for­ma­ci­ons.

Un viatge musi­cal

La 12a Orques­trada s’està pre­pa­rant des del 26 de gener amb diver­sos assa­jos, l’últim dels quals tindrà lloc el 8 de març a La Pineda de Sant Gre­gori. L’Orques­trada mobi­litza estu­di­ants de música d’entre 8 i 14 anys que faran Un viatge musi­cal arreu del món, amb cançons i dan­ses tra­di­ci­o­nals occi­ta­nes, xine­ses, mao­ris, esco­ce­ses o nord-ame­ri­ca­nes.

El con­ser­va­tori té més de 500 alum­nes –repar­tits al 50% entre el grau ele­men­tal i el pro­fes­si­o­nal–, uns 60 pro­fes­sors, 12 tre­ba­lla­dors d’admi­nis­tració i ser­veis i un pres­su­post de 3,2 mili­ons d’euros. 

XAVIER CASTILLÓN
El Punt / Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet