ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Azorín presenta l'òpera participativa 'El monstre al laberint' al Liceu

26/2/2020 |

 

El Gran Teatre del Liceu presenta del 24 de març al 4 d’abril El monstre al laberint, una òpera participativa i coral de Jonathan Dove i dirigida per Paco Azorín que resulta de la creació col·lectiva entre centenars de joves cantaires de més de 20 centres educatius de Barcelona i altres punts de Catalunya i professionals de la música i les arts escèniques. El mite de Teseu i el Minotaure serveix de base d’aquest muntatge que el director d’escena Paco Azorín ha traslladat a la realitat actual de les migracions i les persones refugiades. Un projecte integrat dins el Liceu Aprèn que ha permès al servei educatiu desenvolupar un projecte de formació integral que implica diversos àmbits de coneixement, des de l’artístic i musical fins al social, lingüístic, físic, digital...

Dins el programa artístic i educatiu del Gran Teatre del Liceu s’ha impulsat aquesta producció que promou la passió per les arts als estudiants de secundària i que fomenta la seva participació i creació col·lectiva d’una òpera. 823 alumnes d’ESO i Batxillerat de més de 20 centres educatius han treballat durant mesos la preparació musical de l’òpera, la posada en escena i el procés de creació amb professionals del moviment i l’escena (Carlos Martos), el cant (Buia Reixach) i amb els professors de música dels seus centres. Una participació activa que ha fet que els joves s’impregnin millor tant de la música i la interpretació, com del compromís col·lectiu i l’aprenentatge transversal.

Els joves participants seran diferents a cada funció i compartiran escenari amb la Coral Càrmina i el Cor Bruckner, a més dels solistes Roger Padullés (Teseu), Gemma Coma-Alabert (mare) i Toni Marsol (Dèdal) i l’actor Marc Pujol (rei Minos). Tots ells dirigits pel mestre Manel Valdivieso i acompanyats per l’Orquestra del Conservatori Superior de Música del Liceu. 

Veure el capítol 1.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet