ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Lassus Quartett debuta al Petit Palau amb obres de Widmann, Magrané, Mozart i una creació pròpia

27/2/2020 |

 

El Lassus Quartett debuta al Petit Palau amb obres de Widmann, Magrané, Mozart i una creació pròpia. I el dimarts 10 de març, també al cicle Intèrprets Catalans, l’Arts Quartet actuarà al Petit Palau

 

 

El proper dimarts, 3 de març, el Lassus Quartett oferirà, en el seu debut al Petit Palau, un programa que afirma el seu interès per no posar límits estètics a la recerca artística. Format per Joel Bardolet (violí I), Antonio Viñuales (violí II), Adam Newman (viola) i David Eggert (violoncel), el Lassus Quartet està dotat d’una gran personalitat, amb un repertori tradicional i contemporani per a quartet de corda, que aborda d’una manera rigorosa i singular. Al concert, corresponent al cicle Intèrprets Catalans, interpretarà obres de l’alemany Jörg Widmann i el català Joan Magrané, compositors convidats d’aquesta temporada del Palau, així com el Quartet la Caça de Mozart i una creació pròpia que proposa un mix de tres obres de John Cage, Orlando di Lassus i Thomas Adès.

El concert s’iniciarà amb l’estrena de la versió de l’any 2019 de Madrigal, quartet núm. 1 de Joan Magrané, un univers harmònic a partir de dos madrigals de Gesualdo (Io parto e non più dissi i Moro lasso). D’aquesta obra, Magrané explica que “el primer i tercer moviments són misteriosos i ondulants; el segon, més rítmic, però boirós. El quartet està tractat com un tot tímbricament homogeni i conté un diàleg constant entre les quatre veus”. El seguirà el Quartet núm. 3, “la Caça” de Jörg Widmann, una obra frenètica en què els binomis persecució-fugida i lluita-violència li donen l’aire d’un scherzo grotesc. Una creació en què els músics són tant caçadors com preses i que també inclou melodies de Robert Schumann, del qual Widmann és un gran admirador.

La segona part començarà amb una altra cacera: el Quartet en Si bemoll major, KV 458, “la Caça” de Mozart, un dels sis Quartets que va compondre sota la influència de Franz Joseph Haydn. El sobrenom “la Caça” prové del caràcter lluminós i despreocupat del tema inicial. Per tancar el concert, el Lassus Quartett desenvoluparà una interpretació que proposa difuminar les fronteres entre estils tan diversos com els de John Cage, Orlando di Lassus i Thomas Adès. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet