ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Barceló sonarà a la sala Carnegie Hall de Nova York

28/2/2020 |

 

Jasna Popovich interpretarà una peça del compositor.

El proper 3 de març, la prestigiosa sala de concerts Carnegie Hall de Nova York acollirà un concert de la mà de la pianista sèrbia Jasna Popovich: Port of Entry: New York. La pianista compartirà cap de cartell amb el guitarrista del mateix origen, Nemanja Bogunovic, que interpretarà el seu últim àlbum: «Bogunovic plays Bogunovic with strings attached».

La pianista interpretarà peces d’una vintena d’artistes d’arreu del món, entre ells, el pianista i compositor, Jordi Barceló. És la primera vegada que la composició d’un músic del Principat sona a aquesta emblemàtica sala. L’obra musical que Popovich pren del repartori de l’andorrà és La Grandalla, una composició inspirada en el Principat. Barceló, que serà present al concert, està considerat el músic per excel·lència d’Andorra. Ha col·laborat com a compositor, arranjador, director musical i intèrpret al piano amb diferents artistes internacionals i amb grups de música clàssica, de jazz, de flamenc i de música llatina. Per exemple, amb artistes i formacions com Lucrecia, Ángela Carrasco, Monica Green o Los Manolos. Actualment, dirigeix l’Escola de Música de les Valls del Nord (Comú de La Massana i Comú d’Ordino). També dirigeix la banda de música Grossband, que realitza concerts a Andorra i Catalunya.

Altres músics que també sonaran al concert Port of Entry: New York són el xinès Jiawei Yan, l’italià Luigi Porto, l’espanyol Oriol Cruixent, el polonès Krzysztof Kaczka o l’americà Gene Pritsker.

La sala de concerts que acollirà l’esdeveniment musical, Carnegie Hall, està ubicada a Manhattan, a Nova York. La va dissenyar William Burnet Tuthill i és un dels llocs més emblemàtics del món per tots els tipus de músics. L’edifici és famós per la seva història i bellesa, però també per la seva acústica.  


El Periòdic d'Andorra

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet