ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La Banda Municipal de Barcelona impulsa el Primer Curs de Direcció per a Banda

3/3/2020 |

 

L'Auditori i la Banda Municipal de Barcelona impulsen el Primer Curs de Direcció per a Banda, que se celebrarà el proper mes de juliol a L'Auditori. El curs es durà a terme entre el 13 i el 17 de juliol i comptarà amb la direcció de José Rafael Pascual-Vilaplana, titular de la Banda Municipal de Barcelona.

La Banda Municipal es posarà a disposició dels alumnes per treballar durant el curs i perquè la dirigeixin durant el concert de cloenda.

Amb aquesta formació L’Auditori i la Banda volen contribuir a l’enriquiment de talents dintre del món de la direcció bandística a través d’una formació teòrica i pràctica. Els alumnes treballaran el repertori amb la Banda Municipal de Barcelona i veuran aspectes com l'estudi de la gestualitat, l'anàlisi i tècnica d'estudi de partitures, la planificació d'assajos, el repte dels directors d'aconseguir l'afinació, així com aspectes tan necessaris tenint en compte la realitat de les bandes de música com ara la programació en una banda amateur, la motivació i evolució de les formacions.

L’experiència en cursos similars que ha tingut José Rafael Pascual-Vilaplana han dut al director titular de la Banda a imaginar un curs que permetrà que els directors de banda aprofundeixin en els aspectes tècnics de la seva figura i obtinguin una visió de context de les bandes de música, tant des del punt de vista del repertori original per aquesta formació com des de l’òptica de la seva singularitat com a grup orquestral.

El darrer dia del curs, el divendres 17 de juliol, es dedicarà a la preparació del concert de cloenda, on els alumnes de la modalitat actius dirigiran la Banda Municipal de Barcelona amb les peces que han treballat durant la setmana. El concert es realitzarà a la Sala 2 Oriol Martorell de L'Auditori de Barcelona i serà d’accés gratuït amb invitació. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet