ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Carlos Fontcuberta guanya el Premi Reina Sofia de Composició Musical 2019

20/3/2020 |

 

El compositor valencià Carlos Fontcuberta ha estat el guanyador del XXXVII Premi Reina Sofia de Composició Musical, per l’obra Trencadís. El premi, que convoca anualment la Fundació de Música Ferrer-Salat, està dotat amb 35.000 euros i va ser atorgat per unanimitat. El jurat, presidit per Ananda Sukarlan, era format per Fabián Panisello, Polo Vallejo, Juan Cruz-Guevara i Jesús Rueda.

L’obra guardonada es presentarà el proper 8 d’octubre i serà interpretada per l’Orquesta Sinfónica de Radiotelevisión Española al Teatro Monumental de Madrid. A l’estrena, hi assistirà Sergi Ferrer-Salat, president de la Fundació de Música Ferrer-Salat.

Carlos Fontcuberta (València, 1977) va estudiar composició amb Ramón Ramos a la seva ciutat i amb Gérard Pesson i José Manuel López López a París. Va guanyar el Premi Xavier Montsalvatge del XXII Premi Joves Compositors Fundación Autor-CNDM i el premi de la convocatòria del Plural Ensemble dirigida a joves compositors el 2011. Les seves obres han estat interpretades per l’Orchestre Philharmonique de Radio France, Orchestre Nationale de la Lorena, Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, Cor de la Generalitat Valenciana, Grup Instrumental de València, Ensemble Espai Sonor, Ensemble d’Arts, Smash Ensemble, Plural Ensemble, Ensamble Cepromusic, Neopercusión, Ensemble l’Itinéraire i Ensemble Orchestrutopica, entre d’altres, i als principals auditoris i festivals espanyols i europeus.

Actualment és beneficiari d’una Beca Leonardo de la Fundació BBVA per a la composició d’una òpera. Ha estat compositor resident de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, per a la qual ha escrit per encàrrec l’òpera Nits blanques estrenada al Palau de les Arts en versió concert, i Liebestod (barcarola per a orquestra). Les dues obres han estat enregistrades en un disc monogràfic gravat per l’orquestra sota la direcció de Manuel Galduf. A aquest disc, s’hi afegeix el CD també monogràfic recentment publicat amb la revista d’art, literatura i música «Sibil·la», que li dedica la secció de música de l’últim número. Entre els encàrrecs que ha rebut destaquen la realització d’una obra per al Cor de la Generalitat Valenciana en commemoració del seu XXV aniversari, la composició d’una de les peces obligades per al XV Concurs Internacional de Piano José Iturbi, i l’encàrrec de Radio France d’una obra gravada per l’Orchestre Philharmonique de Radio France per al programa de ràdio Création mondiale de France Musique. Ha rebut més encàrrecs del Grup Instrumental de València, Mostra Sonora de Sueca, Neopercusión, Festival de Música de Cambra Residències de Godella i Festival Percudeix de Catarroja. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet