ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Maria Canals adapta el concurs “Tu hi toques a casa”

21/3/2020 |

 

La fórmula és una adaptació d’una de les línies d’actuació impulsades cada any per l’OFF Concurs Maria Canals que així, en aquests moments de confinament, promou la pràctica universal del piano a través de vídeos de Youtube.

Ja és una tradició que, entre el mes de març i juny, l’associació promogui el concurs “Tu hi toques?”, que ara converteix en “Tu hi toques a casa?”. Així, ha adaptat el seu hashtag habitual, #johitoco, a #johitocoacasa perquè tots aquells i aquelles que ho vulguin puguin compartir a la xarxa el seu talent i entusiasme amb el piano.

El concurs és obert a tothom i consisteix a gravar un vídeo explicant per què els participants toquen el piano i què és el que més els agrada de la pràctica, tot acompanyat d’una breu interpretació musical. Els premiats en el concurs “Tu hi toques a casa?” tenen l’ocasió de tocar el piano de gran cua del Palau de la Música Catalana.

Els vídeos s’han de penjar a “La galeria dels tocats”, a la pàgina web de l’entitat (mariacanals.org) associada a un canal de Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCzOBPJCnSuz0y0FujzjC6SQ

El jurat valora tres aspectes de les iniciatives: el motiu més original que empeny els concursants a tocar el piano, el nombre de visites que ha obtingut el vídeo – premiant el que en tingui més-, i la millor edició i realització. L’objectiu no és demostrar o fomentar el virtuosisme, sinó reivindicar la pràctica musical d’acord amb les tendències tecnològiques, socials i culturals imperants. A tots els premiats se’ls fa lliurament d’un diploma.

El període per participar al concurs “Tu hi toques a casa” s’extén fins el 15 de maig. D’altra banda, la celebració del concurs s’ha ajornat fins al mes de juliol. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet