ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El COVID-19 i la clàssica

22/3/2020 |

 

Com afecta el virus a la programació catalana?

Hores negres per la cultura musical a la ciutat de Barcelona. Aquest matí, després d’haver-se reunit amb els Consellers de Salut i Interior, el President de la Generalitat, Quim Torra, ha comunicat la decisió d’instaurar noves restriccions arran de passar de la fase prealerta a alerta pel coronavirus.

Les limitacions imposades per tal de restringir al màxim aquesta nova malaltia infecciosa afecten en gran mesura la programació musical de la ciutat dels propers dies, i no es descarta que les mesures puguin arribar a ser més dràstiques a mesura que avanci la setmana. Així doncs, a partir de demà i durant un període de 15 dies (que pot ser prorrogat segons com evolucioni la situació), se suspendran o s’ajornaran totes les activitats col·lectives que es duguin a terme en espais ja siguin tancats com oberts i que suposin una concentració superior a mil persones. En cas que l’aforament sigui inferior, només podran tirar endavant aquelles activitats que ocupin menys d’un terç de l’espai establert, per tal que es pugui establir la distància necessària entre individus per evitar contagis. A continuació, durem a terme un petit repàs de les decisions preses per les principals sales i festivals de la ciutat pel que fa a aquest nou comunicat.

Prevenint el Coronavirus

[21/03] El Gran Teatre del Liceu cancel·la tota la seva activitat artística fins el 3 de maig degut a l’alerta sanitària pel COVID-19. Queden afectades La clemenza di Tito, Giselle i la versió en concert de Semiramide, a més a més de l’espectacle del Petit Liceu La Barcarola i l’Esclat de Cambra.

[16/03] L’Auditori allarga les cancel·lacions de concerts fins el dia 29 de març. Aquesta alteració afecta els següents concerts:

28 i 29 de març: Valery Gergiev al capdavant de l’OBC​ i l’Orquestra Simfònica del Teatre Mariinsky.
28 i 29 de març: Concerts familiars Pica-So. La Philarmonie de Paris també ha cancel·lat els concerts d’aquesta producció previstos pels dies 4 i 5 d’abril.
29 de març: Isabelle Ruf-Weber al capdavant de la Banda Municipal de Barcelona.
29 de març: Trio Benedetti Elschenbroich Grynyuk

Podeu consultar la resta de concerts cancel·lats o ajornat per L’Auditori en el següent enllaç.
[14/03] El Palau de la Música ha suspès totes les visites guiades per l’edifici i l’activitat de la botiga fins l’1 d’abril.

[13/03] Queda cancel·lat el Fòrum de Barcelona Clàssica Patrimoni musical català: rescatem o innovem? previst pel proper 25 de març a les 19:00 a la sala del cor del Gran Teatre del Liceu.

[12/03] El Gran Teatre del Liceu finalment ha cancel·lat les quatre darreres funcions de Lohengrin previstes pels dies 28 i 31 de març i 3 i 5 d’abril.

Es cancel·la el concert de les Residències Musicals a La Pedrera d’aquest diumenge 15 de març, a càrrec de Miquel Ramos (clarinetista), amb obres de Raquel García-Tomás.

La 66ª edició delConcurs Internacional de Música Maria Canals s’ajorna fins al proper juliol degut al brot de COVID-19 arreu del país. Les proves eliminatòries es duran a terme entre el 20 i el 30 de juliol. Per a les noves dates seran vàlides les entrades ja adquirides. Per altra banda, totes les activitats de l’OFF Maria Canals fins el 14 d’abril queden cancel·lades o posposades. Les persones afectades pel canvi seran contactades per l’organització del Concurs personalment.

Barcelona Obertura ha decidit cancel·lar tots els concerts gratuïts de Barcelona City+. S’informarà personalment a les persones que van adquirir entrades. El concert de Setmana Santa a la Sagrada Família, programat pel dissabte 28 de març a les 17:00 serà l’únic esdeveniment que s’ajornarà.

El Palau de la Música finalment ha cancel·lat la representació escenificada de La Bohème de Puccini prevista pel 12 de març. També han estat cancel·lats els següents esdeveniments: Meravellós Mahler!, previst pel 15 de març i la Passió segons sant Joan de Bach amb Philippe Herreweghe programat pel 19 de març.

[11/03] El Gran Teatre del Liceu ha suspès l’estrena mundial de l’òpera Lohengrin produïda per Katharina Wagner a partir del 19 de març per les mesures del Govern. Es mantenen, però les funcions dels dies 28 i 31 de març i 3 i 5 d’abril. Ara bé, com ja s’ha dit abans, una vegada passat el període de 15 dies no es descarta que les mesures de prevenció puguin augmentar. Per les persones que ja han adquirit una entrada per les funcions cancel·lades a partir del 19 de març, la normativa del Teatre estableix que, davant d’una cancel·lació, sempre es retorna l’import de l’entrada (incloses les despeses de gestió). Pel que fa al projecte col·laboratiu amb estudiants, El monstre al laberint, el Liceu ha decidit posposar-lo i no descarta la possibilitat de tornar-lo a ubicar en el calendari.

El Palau de la Música ja ha informat que es posposen tots els concerts i conferències entre els dies 12 i 26 de març (ambdós inclosos) en un nou comunicat. Pel que fa als concerts organitzats per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, s’intentarà trobar noves dates perquè puguin ser ajornats (les mateixes entrades seran vàlides per a les noves dates); en cas que no sigui possible, es cancel·laran. Pel que fa als concerts organitzats per promotors externs, les novetats podran trobar-se al web de l’organització. Ara bé, totes aquelles persones que hagin comprat entrades i volen bescanviar-les per un altre concert o recuperar els diners, poden sol·licitar-ho a les Taquilles del Palau o per correu electrònic. A hores d’ara, s’està treballant per buscar un canvi de data pels següents esdeveniments:

12 de març: La bohème de Puccini.
14 de març: Il duello amoroso de Händel amb Núria Rial, Xavier Sabata i Vespres d’Arnadí.
15 de març: Meravellós Mahler!
16 de març: Per tu, Catalunya amb Salvador Brotons i Josep Maria Sauret.
17 de març: Academy of St Martin in the Fields i Goldmun Quartett.
19 de març: Passió segons sant Joan de Bach amb Philippe Herreweghe.
21 de març: Les Variacions Goldberg de Bach amb Lang Lang.
22 de març: Gran Missa en Do menor de Mozart amb Salvador Mas i l’OCM.
Finalment, el Palau també ha comunicat que, tot i que fora del període establert, queda també posposat el concert de l’Escola Coral previst pel diumenge 29 de març. No dubteu en consultar la pàgina web per saber si el concert al qual assistiu ha estat cancel·lat o ajornat en cas de no figurar en la llista anterior.

L’Auditori és el tercer gran afectat per les noves restriccions. S’han suspès tots els concerts del 12 fins el 26 de març tret d’algunes excepcions que compleixen amb la normativa indicada per la Generalitat. Es tracta de les següents: el concert Aris quartet / Dudok quartet / Esmé quartet programat per demà 12 de març i el concert del Museu de la Música de Laura Martínez Boj i Belisana Ruiz previst pel 22 de març. Podeu consultar en el següent enllaç quins concerts han estat cancel·lats: https://www.auditori.cat/ca/lauditori-suspen-concerts-12-al-26-marc. Pel que fa a la devolució de l’import de les entrades pels concerts suspesos, aquelles persones que les hagin comprat per internet rebran la devolució automàtica de l’import directament a la targeta de crèdit amb la qual van fer la compra; les persones que hagin comprat les entrades a taquilles poden enviar un correu a contacte@auditori.cat amb un número de targeta i la data de caducitat i rebran l’import a la targeta o bé, posar-se en contacte amb L’Auditori a través d’aquest mateix correu electrònic. També podran canviar-se els concerts afectats dels abonaments per un altre concert de la mateixa temporada sense cap cost.

El Barcelona Obertura Spring Festival també ha cancel·lat el concert d’inici previst per aquesta tarda a les 19:00 a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm.

Estarem pendents de les noves actualitzacions per tal de poder-vos informar!  

Loles Raventós
Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet