ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Fins i tot Bayreuth!

2/4/2020 |

 

La Muntanya Sagrada queda profanada pel COVID-19

La crisi del COVID-19 no deixa d’assolar i enfosquir el panorama cultural mundial i, a mesura que passen les setmanes, ens assabentem de nous ajornaments o cancel·lacions. Ahir al vespre va ser el torn del Festival de Bayreuth.

Inaugurat l’any 1876, el Festival de Bayreuth només havia aturat la seva programació tradicional wagneriana després de la derrota del règim nazi en la Segona Guerra Mundial. Tot i els immensos esforços per salvar la programació, finalment la direcció del festival anunciava ahir per la pàgina web que l’esdeveniment havia de ser suspès i, les properes edicions, reprogramades. En aquesta decisió han tingut paraula la República Federal d’Alemanya, l’Estat Lliure de Baviera, la Ciutat de Bayreuth i la Societat d’Amics de Bayreuth. Una resolució que el ministre d’art de Baviera, Bernd Sibler, ha qualificat com «pèrdua amarga» pel gran valor que té la llarga tradició del festival a l’estat cultural de Baviera.

Pel que fa a la programació, l’edició de l’any 2021, a més a més de la nova producció ja planejada de Der fliegende Holländer, inclourà Tannhäuser und der Sängerkrieg auf Wartburg, Die Meistersinger von Nürnberg, Lohengrin i tres versions en concert de Die Walküre. La producció de Lohengrin de Katharina Wagner, directora del festival, ja havia estat cancel·lada prèviament al Gran Teatre del Liceu, on estava programada pels mesos de març i abril. Finalment, la nova producció de Der Ring des Nibelungen prevista per aquesta temporada no podrà tornar a ser programada, possiblement, fins l’estiu de 2022 per la planificació d’assajos.

L’organització de l’esdeveniment ja ha comunicat que les entrades adquirides per les funcions d’aquesta edició seran vàlides pel festival de 2021. Tanmateix, des de les oficines i taquilles es contactarà personalment amb els compradors per tal de clarificar qualsevol dubte que pogués sorgir sobre possibles dates, entre d’altres qüestions.

Els entusiastes wagnerians no podran gaudir de la música del geni alemany en aquest festival a l’estiu, però sempre els quedarà l’audició profunda i atenta que poden dur a terme des de casa. 

Loles Raventós
Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet