ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Més creatius que mai

4/4/2020 |

 

Els alumnes del Conservatori del Liceu posen música al confinament

De manera lliure i gratuïta, alumnes del Conservatori del Liceu ofereixen la seva música al gran públic amb l’objectiu de distreure i animar més enllà de la situació generada pel COVID-19.

Són moltes les iniciatives musicals que se’ns ofereixen durant aquest període de confinament. Músics de totes les edats i tots els nivells ens porten la música a casa amb recitals en directe a través de les principals plataformes online, per poder fer del confinament una experiència una mica més agradable. Els alumnes del Centre Superior de la Fundació Conservatori del Liceu de Barcelona no s’han quedat enrere, i ja han sortit les primeres iniciatives d’alguns dels seus estudiants.

Ahmad Dyab, Aseel Massoud, Xavier Ricarte, Maria Torres, Pol Oñate i Ferran Rico, tots estudiants, ofereixen, des de les seves cases, música en directe per amenitzar els dies de quarantena. La iniciativa, impulsada pels propis músics i promocionada per la Fundació del Conservatori Liceu, consisteix en sessions gratuïtes i que es poden seguir de forma lliure pel gran públic.

En primer lloc, el duo Athrodeel (en siríac, “la meva terra”), integrat pel guitarrista Ahmad Dyab i la cantant Aseel Masoud, ofereixen concerts cada dia des de la finestra del seu domicili, prop de la Basílica de la Sagrada Família. Alguns d’aquests concerts són enregistrats i es poden seguir al seu canal de YouTube (Athrodeel) i al seu compte d’Instagram (@athrodeelahmadaseel). La seva proposta de música en directe inclou temes que van des d’El cant dels ocells fins a música tradicional síria, d’on en són procedents. Actualment, i després de passar pel Centre Professional, l’Ahmad estudia quart de guitarra flamenca al Centre Superior amb el professor Manuel Granados, mentre que l’Aseel estudia primer de cant amb la professora Carme Bustamante. Junts, impulsen el projecte Love in Syria, una iniciativa que ja porta dos anys oferint i difonent la cultura musical síria que, segons l’Ahmad, “canvia el so de les armes pel so de la música”.

D’altra banda, el pianista i becari de la Fundació de Música Ferrer Salat, Xavier Ricarte, ofereix concerts via Instagram Live des del seu domicili a Manresa. La música clàssica vibra amb un repertori obert a les propostes dels seguidors, i que comptarà amb les Tres Sonates de Beethoven en motiu del 250è aniversari del naixement del geni de Bonn, a més d’obres de Liszt i Rachmàninov, entre d’altres. Actualment, està cursant el quart curs de piano amb la professora Alba Ventura, i ja es pot seguir el seu compte d’Instagram per gaudir dels recitals en directe (@xavierricarte).

Des de Terrassa, la saxofonista Maria Torres, també becària de la Fundació de Música Ferrar Salat, ofereix un repertori de cançons populars per a un públic familiar, de totes les edats. Amb cançons de grups que van des de La Pegatina fins a Queen i, acompanyada de la seva germana a la trompeta, alegren la quarantena de la millor forma possible. La rebuda ha estat tan bona que altres veïns s’han sumat a la iniciativa acompanyant-les amb el seu propi instrument, a més de ser citades també en el programa Islàndia de Rac1, presentat per Albert Om.

També des de Terrassa, Pol Oñate, antic alumne d’estudis superiors en l’especialitat d’Interpretació de Música Moderna i Jazz, actualment estudiant de màster amb el professor Marco Mezquida (i becat per la Fundació Group Sifu), compateix el seu talent al piano amb els veïns, amb un repertori que combina la tècnica de l’instrument amb suaus melodies, fent gala de la seva prolífica carrera.

Finalment, Ferran Rico, alumne de baix elèctric del Departament de Jazz i Música Moderna amb el professor Ignasi Zamora, publica la seva música al seu canal de YouTube. Edígie, un tema de caire personal on l’artista vessa els seus pensaments sobre la música, juntament amb versions pròpies i alguns vídeos d’interpretació, és el contingut que ens ofereix aquest artista, que lidera un grup format pels també alumnes Artur Ponsà (bateria), Pol Gómez (guitarra) i Martí Costa (piano).

En tot, l’aportació d’aquests estudiants del Conservatori del Liceu es suma a un conjunt d’iniciatives particulars per part de molts músics d’arreu de Catalunya. Amb l’etiqueta #queda’tacasa, aquests estudiants i músics en general aporten la seva veu pròpia a aquesta situació, mentre promouen el seguiment de les mesures de confinament fent que els dies no es facin tan llargs, llençant una consigna prou clara: acompanyats de música, tot és més fàcil i millor.  

Clara Casasnovas Florit
Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet