ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Palau Digital ofereix en streaming la ‘Segona Simfonia' de Mahler amb Gustavo Dudamel

8/4/2020 |

 

La plataforma Palau Digital (www.palaudigital.cat) ofereix a partir de demà, dimecres 8 d’abril, a les 9 h, en streaming i de manera exclusiva a l’Estat espanyol, el concert amb la Simfonia núm. 2, “Resurrecció” de Gustav Mahler, que va dirigir Gustavo Dudamel al capdavant de la Filharmònica de Munic i amb la participació de l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau el 27 de juny de 2019 al Palau de la Música Catalana. El director veneçolà, expert mahlerià, va dirigir la famosa obra del compositor mort a Àustria, que a través dels cinc moviments es qüestiona la vida, la mort i la pèrdua de fe, per ressuscitar i tornar a reconèixer la vida després del final. Una proposta que, per gentilesa d’Unitel, estarà disponible mentre duri el període de confinament decretat per les autoritats i que se suma a l’actual oferta del portal. El canal ARTE va emetre aquest concert en streaming el 29 de març passat i assolí una audiència de 470.000 persones.

El Palau de la Música Catalana, doncs, continua a prop del públic i de tota la ciutadania oferint contingut musical i divulgatiu mitjançant la plataforma Palau Digital i les xarxes socials.Una oferta que inclou la integral de les Simfonies de Beethoven, dirigides per Gustavo Dudamel, amb l’Orquesta Sinfónica Simón Bolívar (la retransmissió de les quals és gentilesa de Camera Lucida Productions) i les darreres produccions del Cor de Cambra del Palau: A prayer for peace, que va incloure l’estrena de l’obra d’encàrrec a David Lang, Stateless; i La justa, una versió escenificada d’aquesta ensalada de Mateu Fletxa. Properament també estarà disponible Tradició i creació, un recorregut per la història del patrimoni coral català,

A més, en el marc del projecte Music of the day from Europe’s Concert Halls, que impulsa l’ECHO (European Concert Hall Organisation), l’organització de sales de concerts més prestigioses d’Europa, i de la qual és membre el Palau de la Música Catalana, s’ofereixen diàriament, a les 20 h i simultàniament a través de Facebook (facebook.com/palaumusicacat), concerts des de les institucions membres. El 29 de març es va emetre A prayer for peace, que va assolir més de 40.000 espectadors, mentre que el dia 13 d’abril vinent el Palau i simultàniament la resta de sales de l’ECHO compartiran La consagració de la primavera d’Stravinsky, dirigida per Josep Pons al capdavant de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, que va tenir lloc al Palau de la Música Catalana el 19 de març de 2019; sens dubte, una nova oportunitat per al públic europeu d’endinsar-se al Palau.

Aquesta iniciativa de l’ECHO suposa un viatge musical de luxe per Europa. La primera emissió conjunta es va efectuar el 23 de març i des de llavors ja s’han emès un total de 15 concerts, que han sumat 1.116.000 reproduccions a tot Europa. Un veritable èxit que permet als espectadors gaudir de les orquestres, directors i solistes més destacats del moment a sales de primer nivell internacional.

Aquestes són les novetats del Palau en aquest període de confinament motivat per la COVID-19, amb l’objectiu d’apropar la música de qualitat a tothom a través de la plataforma nascuda ja fa més d’un any, Palau Digital, i de les xarxes socials. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet