ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El tenor Andrea Bocelli omple la deserta catedral de Milà de música per a l'esperança

13/4/2020 |

 

Va interpretar un breu concert amb un repertori de música religiosa per la Pasqua

El tenor italià Andrea Bocelli va interpretar aquest diumenge un breu concert en ocasió de la Pasqua amb temes triats del repertori de música religiosa a la imponent catedral de Milà (nord), buida per l’emergència de coronavirus, per donar esperança al món en aquests moments.

El concert de mitja hora i en directe va ser retransmès per les xarxes socials del tenor, que el va començar explicant que creu en «la força de resar junts» i en la «Pasqua com a símbol de renaixement tant per als creients com no creients en un moment en què sent la necessitat».

 

«La positiva i valenta Milà i Itàlia seran un model guanyador i model del renaixement que tots esperem», va dir Bocelli mentre s’emetien les imatges d’una Itàlia buida a causa del coronavirus, però que mostrava encara més tota la seva bellesa.

Ja des de l’interior, Bocelli va començar el seu concert ‘Music for Hope’ acompanyat únicament per la seva veu i per l’organista del temple, Emanuele Vianelli, al capdavant d’un dels òrgans més grans i imponents del planeta.

Repertori
Mentre la càmera també mostrava els detalls de les meravelloses vidrieres de la catedral, Bocelli va començar interpretant el tradicional ‘Panis Angelicus’ i va seguir l’‘Ave Maria’ de Bach, el ‘Sancta Maria’ de l’òpera ‘Cavallería Rusticana’ de Pietro Mascagni i el ‘Domine Deus’ de Rossini.

Fora de la catedral en una espectral plaça, Bocelli va interpretar ‘Amazing Grace’ de John Newton acompanyat per les imatges de les principals ciutats del món amb París, Londres o Nova York totalment desertes.

Bocelli durant una entrevista amb Efe, va avançar que amb aquesta «pregària» musical volia demanar «pel do de la fe i l’esperança» de la humanitat, no només durant l’actual pandèmia del coronavirus, sinó per al que ve després. 


El Periódico de Catalunya

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet