ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Palau farà concerts amb el 50% de l'aforament quan obri

17/4/2020 |

 

La temporada 2020-2021 estarà dedicada a Johann Sebastian Bach i a l'exploració de les «fronteres musicals»

El Palau de la Música Catalana ha llançat aquest dijous, dia 16, la programació de la seva temporada 2020-2021 dedicada a Johann Sebastian Bach i amb una exploració de les «fronteres musicals», i ha proposat que els concerts que se celebrin comptin, fins al 15 d’octubre, amb la meitat del seu aforament des de l’obertura de la sala al setembre –amb la nova temporada, o ja en els últims concerts d’aquesta temporada si es pot obrir abans– per la crisi del coronavirus.

Segons ha explicat la directora artística, Mercedes Conde, la proposta del Palau estarà sotmesa al que dictin les autoritats sanitàries, però el seu pla –quan es pugui reprendre l’activitat– serà fer concerts amb el 50% de l’aforament fins a mitjans d’octubre «com a mesura preventiva i de contenció».

Amb una estimació d’unes pèrdues globals d’un milió d’euros al mes pel tancament del Palau aquesta primavera, el pressupost de la pròxima temporada serà de 2,85 milions d’euros, una xifra «una mica més baixa» que la de la temporada actual. La previsió de la institució per a la pròxima temporada és mantenir la programació dissenyada, i si hi ha d’haver modificacions, s’anunciaran oportunament, han assegurat.

EL PROTAGONISME DE BACH
Quant a la programació, Bach serà un dels protagonistes pel seu important pes per a la institució, ja que, ha recordat, l’Orfeó «va ser fundat en gran manera per Lluís Millet per aconseguir interpretar algun dia les obres corals del compositor».

Amb motiu de la commemoració el febrer del 2021 del centenari de l’estrena de la ‘Passió segons sant Mateu’ a Espanya a càrrec de l’Orfeó, obra de Bach, aquesta formació tornarà a interpretar la peça sota la direcció de Simon Halsey.

Entorn d’aquesta commemoració, es vertebra tota una programació, amb la tornada de directors com John Eliot Gardiner, un concert de la israeliana Noa i un altre de Juan de la Rubia i Marco Mezquida, que senten «gran admiració» per Bach i s’uniran per dialogar des de la improvisació al voltant de l’obra del compositor barroc.

FRONTERES MUSICALS
La temporada també s’endinsarà en l’exploració de les fronteres musicals i els projectes històrics de cors, a part d’acollir els «nous referents» de la direcció orquestral i de la interpretació musical, com ara Kirill Petrenko, Teodor Currentzis, Santtu-Matias Rouvali, François-Xavier Roth, Barbara Hannigan, Raphaël Pichon i Cristian Macelaru.

També hi destacarà la interpretació de solistes com la violinista noruega Mari Samuelsen, el tenor Javier Camarena, la soprano Katharina Konradi, el contratenor polonès Jakub Józef Orlinski, l’organista titular de l’Elbphilharmonie d’Hamburg Iveta Apkalna, el referent espanyol en aquest terreny Juan de la Rubia, la singular pianista Khatia Buniatishvili i el pianista espanyol Javier Perianes, entre d’altres.

Les grans orquestres també recalaran al Palau: les filharmòniques de Berlín, Munic, Dresden, Sant Petersburg i Hong Khong, així com formacions amb segell propi, com Musica Aeterna, Balthasar Neumann Chor und Orchester, Les Siècles i Ensemble Pygmalion.

En la direcció orquestral, les grans cites d’aquesta temporada seran la tornada del director britànic John Eliot Gardiner, així com del director rus Yuri Termirkànov; la doble participació de l’alemany Thomas Hengelbrock; el reconegut Peter Phillips; la integral de les quatre ‘Simfonies’, de Robert Schumann, dirigides per Daniele Gatti, i també la presència del gambista Jordi Savall i del català Antoni Ros Marbà.

Els grans solistes que desfilaran per la sala seran la pianista Elisabeth Leonskaja, el violinista Giuliano Carmignola, la soprano Anja Kampe, el tenor polonès Piotr Beczala, la mezzosoprano especialitzada en música barroca Vivica Genaux i el pianista Grigory Sokolov, entre d’altres.

La presidenta de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, Mariona Carulla, ha afirmat en un comunicat que serà una temporada «innovadora» i que vol sorprendre i oferir noves mirades, amb una aposta pel relleu generacional dels artistes, ha afegit el director general, Joan Oller, en el mateix comunicat. 

A BOFILL
El Periódico de Catalunya

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet