ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Sira Hernández fa un salt presentant el seu darrer CD íntegrament amb obra seva

20/4/2020 |

 

La pianista Sira Hernández presenta el seu vuitè disc amb una novetat molt important, un projecte discogràfic només amb obra composada per l’artista. Initiation to the Shadow – Iniciació a l’ombra és la culminació de l’intens treball i l’experiència de molts anys que ha pogut anar presentant al públic amb la col·laboració de gran professionals de diferents disciplines.

Gravat sota el prestigiós segell Naxos, amb la producció musical de Jesús Trujillo i els textos que acompanyen al CD realitzats pel doctor en història i ciències de la música i professor de la Universidad Autónoma de Madrid, Juan Francisco de Dios Hernández, Sira Hernández presenta la seva obra més personal i introspectiva mostrant la seva expressivitat i emotivitat interpretativa.

El CD sortirà a les plataformes (Spotify, Itunes, etc) el divendres 24 d’abril i després d’aquest període de confinament es presentarà a Madrid, Barcelona i a Torí.

A partir de les seves pròpies paraules Sira Hernández defineix Initiation tho the Shadow amb un motiu conductor, l’ombra. Concepte, inclòs dins de la primera peça i que agafa la inspiració del poeta manxec Ángel Crespo, amic personal i admirat poeta. L’ombra com a lloc on neix el misteri i no necessàriament una zona obscura del nostre ser i esdevenir, sinó un lloc on neix també la llum. Una cosa similar a “nit obscura” de Sant Joan de la Creu, essent un pas iniciàtic a través de l’experiència d’allò obscur per aconseguir allò lluminós.

Hernández continua explicant que el dolor i la solitud és molt sovint una revelació. Terra Santa – Ci sono angeli nel cielo, neix d’aquesta font d’inspiració. A partir de l’experiència viscuda per la poetessa Alda Merini, que va patir físicament i espiritual, així com abusos i tractaments en els centres on va estar ingressada que avui no serien concebuts a nivell mèdic. Contràriament al que es podia pensar, van fer créixer a la poetessa com a artista i d’aquí neix la creació de la pianista.

La Fantasia Sewing Machines també és fruit d’una altra col·laboració amb l’artista Sara Conforti, artista performance. En aquesta ocasió la música acompanyava una performance on es denunciava els abusos i maltractaments a dones. Les dones participaven en tallers de costura on “cosien” la seva roba i també les seves ferides internes. Aquesta performance es va estrenar i presentar a la Ciutat de Torí, a la Galleria gli Acrobati el dia 7 de març de 2019.

Per a finalitzar el primer CD amb obra escrita íntegrament per la pianista i compositora Sira Hernández, ha escrit Don’t forget about that, dedicada al gran escriptor italià Primo Levi, coincidint amb el centenari del seu naixement, com a homenatge i record d’una obra que és testimoni d’una de les etapes més horribles i vergonyoses del èsser humà. Segons Hernández, pretén ser una alerta i recordatori per a mantenir sempre viva la lucidesa i la mirada posada cap a uns valors que no poden ser mai oblidats, de solidaritat entre els homes. Perquè mai més torni a passar el que va succeir en els camps de concentració com el d’Auschwitz. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet