ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La temporada 2020-21 de BCN Clàssics portarà Spivakov, Yo-Yo Ma, Barenboim, Kissin i Yuja Wang

21/4/2020 |

 

Després de la cancel·lació dels tres darrers concerts de la temporada 2019-20 a causa de la crisi sanitària de la COVID-19,1 BCN Clàssics presenta la seva cinquena temporada amb un programa de 7+2 concerts que tindran lloc entre el 15 d’octubre de 2020 i el 26 de maig de 2021 al Palau de la Música Catalana i a l’Auditori de Barcelona.

La Royal Concertgebouw Orchestra amb la pianista Yuja Wang, dirigides per Paavo Järvi, i el recital de Yo-Yo Ma amb Kathrin Stott són els plats forts d’una temporada que també comptarà amb els recitals d’Evgeny Kissin, Daniel Barenboim i Arcadi Volodos al piano, així com els concerts de l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Viena dirigida per Marin Alsop i dels Virtuosos de Moscou dirigits per Vladimir Spivakov. La programació es completarà amb dos concerts en què es recuperaran obres d’autors catalans, concretament de Granados, Montsalvatge, Pahissa i Malats. És una programació que manté les tres característiques essencials d’aquest cicle: artistes de primer nivell internacional, grans títols del repertori clàssic i obres del patrimoni musical català.

Obrirà la temporada el pianista Evgeny Kissin, el 15 d’octubre, amb un programa que inclourà obres de Chopin, Berg, Khrénnikov i Gershwin. El 12 de novembre serà el torn de l’orquestra de cambra Virtuosos de Moscou, dirigits per Vladimir Spivakov, amb obres de Bach, Mozart i Txaikovski. Ambdós concerts tindran lloc al Palau de la Música Catalana.

Després vindrà el cicle a L’Auditori, l’1 de desembre amb un recital de piano de Daniel Barenboim en què destaquen les 33 variacions sobre un vals de Diabelli, op. 120 de Beethoven, entre altres obres. Ja el 2021, el 9 de març serà el torn de l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Viena sota la batuta de la directora Marin Alsop i amb el violoncel·lista Kian Soltani com a solista convidat per al Concert per a violoncel en La menor, op. 129 de Schumann; completarà el programa Around a roundabout de J. Varga i la Simfonia núm. 7, en Do major, op. 60, “Leningrad” de Xostakóvitx. El 19 d’abril hi actuarà la Royal Concertgebouw Orchestra, dirigida per Paavo Järvi, i la pianista Yuja Wang com a solista del Concert per a piano núm. 1, en Re menor, op. 15 de Brahms; el programa també inclourà la Simfonia núm. 3, en Mi bemoll major, op. 97, “Renana” de Schumann.

El 17 de maig la temporada tornarà al Palau de la Música Catalana amb el duo de violoncel i piano format per Yo-Yo Ma i Kathryn Stott, amb un programa amb obres de Beethoven, Janáček, Schumann, Messiaen, Dvořák, Bloch i Falla. Finalment, el 26 de maig el pianista Arcadi Volodos tocarà obres de Clementi, Brahms i Schubert.

Pel que fa als concerts de música catalana, aquests tindran lloc al Petit Palau els dies 16 de novembre de 2020 i 17 de gener de 2021. Primer el Trio Rodin –format per Carles Puig, violí; Esther García, violoncel, i Jorge Mengotti, piano– interpretarà obres de Granados, Pahissa i Malats. Després, amb la voluntat d’apropar la música clàssica a tots els públics, l’Ensemble Tritó oferirà L’arca de Noè de Xavier Montsalvatge.

Aquesta nova temporada, BCN Clàssics posa a la venda quatre modalitats d’abonament: 7 concerts (cicle complet), amb un 30% de descompte; 4 concerts al Palau de la Música, amb un 15% de descompte; 3 concerts a L’Auditori, amb un 15% de descompte, i un abonament lliure de 6 concerts, amb un 20% de descompte. Els dos concerts d’autors catalans, programats a banda, són gratuïts per als abonats.

Tal com ha vingut fent la darrera temporada per tal d’apropar la música als joves i crear nous públics per a la musica clàssica, BCN Clàssics destinarà entrades dels seus concerts a preus molt reduïts per als col·lectius següents: centres educatius, instituts i escoles de música, entrades a 10 euros; joves entre 18 i 25 anys (Escena 25), entrades a 12 euros; joves menors de 35 anys (Carnet Jove), entrades amb un 15% de descompte. També oferirà entrades a meitat de preu d’alguns concerts per a menors de 35 anys, a través del programa Espai Jove BCN Clàssics, així com concerts gratuïts per a les famílies usuàries del programa Quadern Cultura de l’Ajuntament de Barcelona.

El cicle BCN Clàssics és una iniciativa conjunta del segell editorial Tritó i la companyia Ibermúsica, principal promotora de música clàssica a Espanya. El cicle compta amb la col·laboració de les dues grans institucions musicals de la ciutat: el Palau de la Música Catalana i l’Auditori de Barcelona, i amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i el Restaurant 7 Portes, mentre que «La Vanguardia», Catalunya Música i Ser Catalunya en són els mitjans oficials.

Podeu consultar tots els detalls de la temporada, i comprar entrades, en aquest enllaç.

1 Per fer front a la delicada situació actual, BCN Clàssics proposa canviar l’import de les entrades dels concerts cancel·lats per entrades i abonaments de la nova temporada 2020-21. També ofereix la possibilitat de dipositar l’import com a donatiu perquè BCN Clàssics pugui continuar programant les millors orquestres, directors i solistes del món a Barcelona i desenvolupant projectes per apropar la música clàssica als joves. Amb tot, les persones que ho demanin rebran el reintegrament íntegre de les entrades. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet