ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El món, a Ibercamera

21/4/2020 |

 

Moltes sales s’han vist obligades a presentar la propera temporada 2020-2021 a través de les xarxes pel confinament, i Ibercamera no s’ha quedat enrere. Preparada des de fa mesos, la nova programació reuneix diferents estrelles de la clàssica, tot recuperant el talent de grans llegendes amb Pollini i apostant per noves tendències com Currentzis.

Degut a la situació generada per la pandèmia, Ibercamera encara es troba a l’espera de les directrius de la Conselleria de Cultura de la Generalitat i de l’Ajuntament de Barcelona, juntament amb les autoritats sanitàries, per tal de poder definir les dates dels concerts previstos per a la propera temporada. Així doncs, si bé encara cap concert està fixat per un dia concret, la venda d’entrades i abonaments començarà una vegada la institució disposi de la informació pertinent sobre la reobertura de sales i les condicions per poder celebrar els concerts.

Malgrat tot, aquesta situació d’excepcionalitat no ha impedit que grans artistes i formacions de talla internacional hagin compromès la seva participació per la temporada vinent. Enguany, la programació no només aposta en la seva totalitat per artistes estrangers sinó que, a més, reuneix dues generacions diferents. Així doncs, per una banda, podrem gaudir del piano del reconegudíssim Maurizio Pollini, mentre que per una altra torna a convidar el jove violinista Fumiaki Miuri i Teodor Currentzis, que ha arribat —revolucionari— per canviar la mirada sobre la clàssica.

A aquests noms s’hi sumen els de Valery Gergiev, János Kovács, Janine Jansen i Daniil Trifonov; pel que fa a les formacions, la ciutat de Barcelona acollirà la Simfònica de Tòquio, l’Orquestra de Cambra de Viena, l’Orquestra Simfònica de Stuttgart, la Filharmònica de Munic, la Staatskapelle de Weimar i l’Orquestra de Ràdio Hongria. Entre les obres que ens oferiran es troben La creació de Haydn, la Tràgica de Mahler, el Concert per a violí de Sibelius, La cançó de la terra de Mahler, la Simfonia núm. 29 de Mozart i la Cinquena de Txaikovski. Amb tot, cal sumar-hi l’ajornat concert d’aquesta temporada pel proper febrer a càrrec de la pianista Martha Argerich i l’Orquestra del Festival del Lucerna.

Si bé la nova temporada es presenta com un extraordinari desbordament de genialitat musical, no pot negar-se que és una vertadera llàstima que el talent autòcton brilli únicament i total per la seva absència a la programació. És urgent i necessari un canvi de mentalitat que ens impulsi a apostar més pels nostres artistes i formacions.


Tot i això, sens dubte pot afirmar-se que la propera temporada es presenta trepitjant fort. Frisem! 

Loles Raventós
Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet