ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Global Hope Festival

23/4/2020 |

 

El projecte solidari internacional més important del món en l’àmbit la música clàssica neix a Barcelona

Des que es va decretar el confinament, hem estat testimonis de l’augment d’iniciatives musicals solidàries a les xarxes. A Barcelona ha nascut el Global Hope Festival, el projecte solidari internacional més important del món en l’àmbit la música clàssica.

Com a resposta a l’emergència sanitària del COVID-19, el Global Hope Festival proposa actuacions d’artistes d’arreu del món amb el sol objectiu de connectar ciutadans de tots els indrets a través de la música clàssica. Els concerts, que són gratuïts, poden veure’s en live streaming mitjançant —principalment— els propis comptes d’Instagram i/o Facebooks dels artistes en quarantena.

Entre els artistes que han passat per aquest escenari virtual trobem el xinès Xiaoming Wang, primer violí de l’Òpera de Zúrich i de l’Stradivari Quartett, i la mezzosoprano Farrah El Dibany, primera artista d’origen àrab i egipci en estar guardonada com Uprising Opera Singer pel Opera Studio de l’Òpera de París. En els propers dies podrem gaudir, a més a més, de les actuacions del duo pianístic format pel rus Alexei Volodin i la veneçolana Edith Peña i de la guitarra clàssica de Francisco Lopes. Cal destacar, a més, la recent participació del contratenor català Víctor Jiménez Díaz, que va oferir un recital la setmana passada.

Tot i la gratuïtat dels esdeveniments, el Global Hope Festival convida l’audiència a fer una donació voluntària en favor del Fons de Solidaritat pel COVID-19, activat per la UN Foundation i Swiss Philanthropy, en favor de l’Organització Mundial de la Salut.

Podeu seguir totes les darreres actualitzacions del festival a través del seu Instagram: @globalhopefestival. 

Loles Raventós
Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet