ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Carles Marigó obre un cicle de concerts en línia

30/4/2020 |

 

El cicle de la Casa de Cultura de Girona, ara virtual, ha nascut amb la voluntat de continuar donant suport als artistes del país.

El pianista blanenc Carles Marigó obrirà la nova temporada de concerts virtual que la Casa de Cultura ha decidit impulsar per donar continuïtat al concert que, habitualment, ofereix cada divendres a l’auditori Josep Viader. Amb el lema El divendres, concert! Els concerts de la Casa de Cultura ara des de casa i amb espardenyes, la Casa de Cultura vol continuar, en la mesura del possible, la programació musical amb breus concerts vídeogravats de vint minuts de durada. La selecció d’artistes posa l’accent en els joves talents i en la diversitat de gèneres musicals. Hi haurà espai per a la clàssica, el jazz, el folk, la cançó d’autor o la música vocal, com ja sol passar en la temporada de concert convencional.

Carles Marigó (Blanes, 1986) inaugurarà el cicle el divendres 1 de maig amb el concert Darrere la porta, que ens acostarà al seu món d’estudi. Un concert intimista en què presentarà música composta per ell mateix amb peces com El bosc, Pare i A flor de pell, i també dues recreacions clàssiques com el Preludi en Do Major, de Johann Sebastian Bach i variacions sobre la Folia, un tema que durant el Barroc va ser molt utilitzat arreu d’Europa com a base per a compondre sèries de variacions.

Músic polifacètic, la inquietud artística de Marigó l’ha dut a treballar com a intèrpret, compositor, arranjador i educador musical, en projectes de música clàssica, jazz, funky, música tradicional, pintura i teatre, girant sempre al voltant de la interpretació, la creativitat i la improvisació musicals. Carles Marigó, un dels pianistes més rellevants de la seva generació, és llicenciat en interpretació musical en l’especialitat de piano a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) i va fer estudis complementaris a Moscou. Actualment compagina la feina concertística amb la docència. És professor d’improvisació al Conservatori Superior del Liceu i a l’Escola Superior de Música de Catalunya.

També participaran en el cicle El divendres, concert!, el músic cassanenc Lluís Casanovas (clarinet) il’argueleguenca Marta Rius, que presentarà temes del seu nou treball Ànima salvatge i el gironí David Mauricio. Un dels plats forts serà l’actuació de Magali Sare i Sebastià Gris, que interpretaran temes del seu nou treball A boy and a girl, del qual us vam parlar ja a Núvol quan van presentar el disc a l’Auditori.També hi participarà el jove organista Joan Seguí interpretarà alguns temes i ens explicarà com ho fa per poder estudiar durant el confiament, tenint en compte les dimensions d’un orgue, que habitualment està instal·lat en espais públics i /o religiosos.

Els vídeos estaran disponibles al canal de Youtube de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona cada divendres a les vuit del vespre.

La Casa de Cultura virtual

La Casa de Cultura de Girona no atura l’activitat i presenta a través dels canals de xarxes socials (facebook, twitter i instagram) i al portal web (www.casadecultura.cat) un seguit de propostes per gaudir des de casa. Per això impulsa una programa de propostes regulars que els usuaris podran seguir des de casa a través d’Internet.

Seguint l’esquema de programació habitual es recuperaran conferències del cicle “Art i Literatura” amb Carles Guerra o Oriol Fontdevila, i ponències anteriors com el cicle de divulgació científica Contempòralia, que ja porta més de vint edicions i ha tocat temes com els límits de la ciència, models matemàtics per predir el món o la relació entre l’art i les matemàtiques.

Tampoc s’aturarà el programa d’activitats familiars la petita Casa de Cultura, on s’oferiran tallers plàstics, propostes culturals i altres propostes perquè les famílies les puguin seguir des de les seves llars

Des de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona es coordina la Xarxa de Tècnics Municipals de Cultura de les comarques gironines, que té la voluntat de crear un espai d’intercanvi, formació i divulgació per donar a conèixer els projectes i productes culturals. A través dels seus canals la Casa de Cultura farà difusió de les activitats i propostes més interessants que hagin sorgit aquests dies de confinament. 

Abel Lacruz
Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet