ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Liceu entona el 'Vincerò' sota el lema #HoraDeVèncer

1/5/2020 |

 

“Vincerò, vincerò” (Venceré, venceré) són les últimes paraules que Calaf entona a la cèlebre ària “Nessun Dorma” de l’òpera Turandot. Sens dubte un dels himnes més esperançadors de la història de l’òpera i també del Liceu, que l’any 1999 reobria les seves portes amb aquest títol de Puccini després del fatídic incendi. Ara que es comença a parlar de les primeres mesures de desconfinament i com a societat comencem a refer-nos d’aquests contratemps, la cèlebre ària esdevé més simbòlica que mai. Símbol de resiliència que el Liceu vol compartir amb la ciutadania per demostrar que és possible tornar a aixecar-se després de moments difícils. Per aquest motiu, els músics de l’Orquestra i el Cor del Gran Teatre del Liceu acompanyats del tenor Jorge de León, que precisament ha obert l’actual temporada del 20è aniversari encarnant Calaf, decideixen entonar aquesta ària de nou en un espectacular vídeo que vol encoratjar tothom a traçar plegats el camí cap a l’esperança, així com fer arribar el seu suport a aquelles persones i famílies que hagin patit de prop les conseqüències del Covid-19. Un himne audiovisual ple d’il·lusió, de futur i d’unitat que compta amb la direcció musical del mestre Josep Pons i la direcció creativa d’Igor Cortadellas. 

El vídeo multipantalla que difon avui el Liceu sota el lema #HoraDeVèncer és fruit de nombroses hores de videoconferència amb els 142 artistes participants, 86 de l’Orquestra i 53 del Cor, juntament amb la seva directora Conxita Garcia, la magnífica veu de Jorge de León i la direcció de Josep Pons. Des de les cases de tots aquests artistes i a través de la força de la música, l’audiovisual ret també un homenatge a Barcelona, que comença mostrant els seus carrers buits i acaba esdevenint de nou la lluminosa ciutat que tots coneixem, plena de gent i de vida.

Una bona forma d’animar la societat a entonar aquest himne i recordar que la història és plena d’obstacles però que aquests obstacles ens fan créixer més forts i que de la mateixa forma que ho hem fet en altres moments foscos, aquest cop també ens en sortirem, i vencerem. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet