ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Liceu entona el 'Nessun dorma' per "obrir camí cap a l'esperança"

2/5/2020 |

 

L'orquestra i el cor del teatre participen en una interpretació confinada i multipantalla

Fins a 142 artistes participen en el vídeo que ha publicat aquest divendres el Gran Teatre del Liceu. Són els músics i cantaires dels cossos estables del teatre, l'orquestra simfònica i el cor, i el tenor Jorge de León, cadascú des del seu confinament però tots implicats en la interpretació de Nessun dorma, la immortal ària de l'últim acte de l'òpera Turandot de Puccini. "Aquest cant a la il·lusió ha marcat la història de superació del Liceu, i ara vol encoratjar la societat a iniciar plegats el camí del desconfinament i la tornada a la normalitat sota el lema #HoraDeVèncer", explica la direcció del teatre.

La tria de l'ària té tota la intenció perquè la reobertura del teatre de la Rambla el 1999 va ser precisament amb Turandot, i des d'aleshores ha esdevingut "el símbol de resiliència del Liceu".

El director creatiu Igor Cortadellas ha realitzat un vídeo multipantalla resultat d’hores de videoconferència amb els 86 músics de l'orquestra i els 53 del cor, a més de Jorge de León, el director musical Josep Pons i la directora del cor, Conxita Garcia. Tot plegat és un "experiment comunitari que esdevé també un homenatge a la lluminosa Barcelona tal com la coneixem, plena de vida i de gent als carrers".


Ara

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet