ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Museu de la Música de Barcelona celebra el Dia Internacional dels Museus

18/5/2020 |

 

El Museu de la Música de Barcelona celebra el Dia Internacional dels Museus amb una proposta en clau de gènere

Un itinerari virtual permet descobrir l'important paper de la dona en la història de la música a través de l'exposició 'Instruments en clau de gènere'. 

Per tal de celebrar el Dia Internacional dels Museus, el Museu de la Música de Barcelona substitueix les tradicionals ‘portes obertes’ per les ‘pantalles obertes’ i ofereix un recorregut virtual per la seva col·lecció a través del vincle inseparable de les dones i la música.

La mostra 'Instruments en clau de gènere' repassa digitalment el paper de la dona en la història de la música tot formulant-nos algunes preguntes. Quants noms de dones intèrprets coneixem? I de compositores? I constructores d’instruments? Directores d’orquestra? Hi ha instruments masculins i altres de femenins? Per què en el món del jazz hi ha poques dones guitarristes i, en canvi, la majoria d’arpistes clàssiques ho són? Què ens expliquen els instruments del Museu de la Música sobre les desigualtats, exclusions i construccions del gènere en les diferents societats i èpoques?

El fet musical és un reflex de les dinàmiques socials, però també n’és agent: les construeix. Un exemple n’és la història de la música, i la història occidental en general, en la qual les dones han estat invisibilitzades. Ara bé, si ens ho proposem, les trobarem arreu del món i en totes les èpoques, fent música i participant de la vida musical de cada comunitat.

La visita virtual, que podeu fer entrant en aquest enllaç, es completa amb una playlist de Spotify creada per la musicòloga Sakira Ventura i que recull tot de música creada per dones.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet