ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Simon Halsey reuneix cantaires de diferents formacions per cantar virtualment l'Ave verum de Mozart

22/5/2020 |

 

Simon Halsey reuneix cantaires de l’Orfeó Català, del London Symphony Chorus i del CBSO Chorus de Birmingham, per cantar virtualment l’Ave verum de Mozart

 

Un total de 160 cantaires, entre els cors de l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, el London Symphony Chorus i el CBSO Chorus de Birmingham, dirigits per Simon Halsey (director artístic de les formacions), s’han unit per enregistrar virtualment un vídeo amb l’Ave verum de Mozart. “Estic especialment emocionat que els meus tres estimats cors s’hagin reunit per enregistrar aquesta obra mestra de Mozart; cors i ments connectats més enllà de les fronteres en temps de crisi”, explica Halsey. Una unió des de la llunyania per enviar un missatge de germanor, universalitat i solidaritat, que és possible gràcies a la tecnologia, que permet trencar barreres i eliminar distàncies enmig de la pandèmia de la COVID-19.

 

Simon Halsey ha escollit el motet Ave verum de Mozart –pilar de la literatura coral, que el compositor va compondre al tram final de la seva vida– perquè “és molt especial per a l’Orfeó Català, ja que és una de les primeres obres que en van interpretar els cantaires fundadors. Una obra que interpretem any rere any”. L’Ave verum de Mozart va ser una de les obres que l’Orfeó Català va interpretar en el seu primer concert, el 8 d’abril de 1892, fa més de 125 anys.

 

Amb aquest vídeo, els cantaires catalans procedents de l’Orfeó Català, el Cor Jove i el Cor de Noies, juntament amb el Cor de Cambra del Palau i els cantaires anglesos han volgut testimoniar que la passió per la música els ha unit malgrat l’aïllament i la distància física que els separa. El vídeo ha estat produït i editat pels cantaires Emili Flores (Orfeó Català) i Joaquim Badia (London Symphony Chorus).

 

Cal recordar que cantaires de l’Orfeó Català s’han trobat virtualment darrerament en dues ocasions més: la primera per interpretar Margarideta d’Albert Guinovart i la segona amb O vos omnes de Pau Casals, en ambdós casos sota la direcció de Pablo Larraz (director principal de l’Orfeó Català). Els dos vídeos, creats a iniciativa dels cantaires, s’han enregistrat per acompanyar-nos durant el confinament i homenatjar les víctimes de la COVID-19. Podeu consultar-los al canal de Youtube de l’Orfeó


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet