ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Festival de Torroella, ajornat fins al 2021

23/5/2020 |

 

L'organització treballa per reprogramar els concerts i prepara activitats en 'streaming'

La pandèmia i les mesures sanitàries que afectaran els esdeveniments culturals aquest estiu han dut el Festival de Torroella a cancel·lar la 40a edició, que havia de celebrar-se del 23 de juliol al 21 d'agost. "El desig d'aquest 2020 era celebrar la 40a edició del festival amb una programació esplèndida. La pandèmia de la covid-19 ha trastocat el plantejament de celebració, però no volem renunciar-hi", explica la directora del festival empordanès, Montse Faura.

No renunciar-hi significa dues coses. D'una banda, treballar en la reprogramació dels concerts perquè es puguin fer l'any que ve. De l'altra, impulsa tot un seguit d'activitats perquè la 40a edició se celebri durant tot l'any i culmini l'estiu del 2021. Tot plegat començarà el 23 de juliol, "coincidint amb el mateix dia que el 1981 es va celebrar el primer concert de la primera edició del festival", recorda Faura. Seran actes que s'aniran "adaptant a les directrius sanitàries que en cada moment dictin les autoritats, a fi de garantir les condicions de seguretat sanitàries dels artistes, del públic –en cas que es puguin arribar a celebrar concerts amb públic aquest estiu– i de tot l'equip que fa possible el festival".

De moment s'estudia la possibilitat de fer, a finals de juliol, un concert sense públic a l'auditori Espai Ter amb la col·laboració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i RTVE a Catalunya, per emetre'l en directe per ràdio i televisió. També s'està preparant un documental sobre la història i la trajectòria del festival que s'emetrà a TV3 i a La 2 i es treballa en l'organització d'un cicle de conferències que s'emetrien en streaming.

"Vull expressar el meu sincer agraïment a tots els que han treballat en la preparació de la programació del festival del 2020, ara ajornada fins al 2021, i en la transformació de la 40a edició en tot un any de celebracions que ens permetran seguir en contacte amb el públic. Així mateix, vull agrair a les administracions públiques i als patrocinadors el seu suport i comprensió i a tot el nostre estimat públic, la seva fidelitat", diu Montse Faura, directora d'un festival organitzat per les Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí que l'any passat va aplegar gairebé 12.000 persones.  

XAVIER CERVANTES
Ara

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet