ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Liceu col.labora amb diversos festivals per oferir concerts al territori aquest estiu

31/5/2020 |

 

Sota l’epígraf ‘Liceu d’estiu’, el teatre de la Rambla participarà, aquest estiu, en la producció de diversos espectacles en col.laboració amb festivals i programadors d’arreu de Catalunya. El primer serà una acció performàtica de gran format que l’artista Eugenio Ampudia durà a terme el 22 de juny al coliseu operístic, on presentarà ‘Concierto para el bioceno’ per convidar a la reflexió sobre el paradigma actual.

D’altra banda, de la mà del Festival Cruïlla, els dies 9 i 10 de juliol, a les 9 del vespre, es podrà veure als jardins del Teatre Nacional de Catalunya el concert ‘Max Richter: Vivaldi Recomposed’ interpretat per l’Ensemble de l’Orquestra del Liceu i Kai Gleusteen com a solista i director. Aquest conjunt, format per 18 músics separats per un metre i mig de distància de seguretat, interpretarà Les Quatre Estacions de Vivaldi revisitades pel compositor britànic d’origen alemany Max Richter, que l’any 2012 hi va incorporar la música electrònica.

Així mateix, hi haurà altres aliances amb festivals com el de Peralada, els Jardins de Pedralbes, el Grec o l’Auditori de Girona.

Finalment, dins d’aquesta mateixa programació s’integra la sisena edició del ‘Liceu a la Fresca’, que el proper 20 de juny emetrà l’òpera ‘Carmen’ de Bizet –en la producció de Calixto Bieito enregistrada l’any 2011- amb la col·laboració de TVE i TV3. El format no podrà ser l’original però sí l’objectiu de difondre el gènere a la ciutadania.

Pel que fa a altres disciplines artístiques, i d’acord amb la voluntat expressada pel director artístic de la institució, Victor Garci de Gomar, d’ampliar l’espectre del seu projecte, també seran presents a la programació la pintura, la performance i la videocreació. Així, s’anunciaran noves col.laboracions amb artistes plàstics al llarg de la propera temporada. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet