ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Festival d'Orgue de Montserrat donarà pas enguany a un cicle “de proximitat”

11/6/2020 |

 

Els organistes Jonatan Carbó, Juan de la Rubia, Miquel González i Izumi Kando actuaran aquest estiu a Montserrat en el cicle de concerts que substituirà el programa previst per a la desena edició del Festival Internacional Orgue de Montserrat Cassià M. Just, que s’ha traslladat a l’any que ve.

Així, els dissabtes 20 de juny, 25 de juliol, 8 i 22 d’agost, a les 9 del vespre (tal i com és habitual en el festival), se celebraran aquests concerts a càrrec d’artistes que viuen i treballen a Catalunya. Els concerts tindran lloc a la basílica de Santa Maria amb entrada lliure, però caldrà complir amb la normativa de distància social permesa –i, per tant, reservar la localitat-, i també es podran seguir en directe a través de Montserrat RTV i de les TV de la Xarxa de Comunicació Local.

Tots els concerts porten per títol “De Bach a…”, i inclouran en el programa alguna obra de Bach així com autors contemporanis.

El primer concert, de Jonatan Carbó –que és professor d’orgue a Igualada- serà un homenatge a les víctimes del Covid-19 i, especialment, a les persones afectades a les poblacions de la Conca d’Òdena. El programa inclourà obres de Bach, Pärt, Reger, Massana i Mozart.

Al segon concert, de Juan de la Rubia, hi sonaran obres de Bach, Saint-Saëns, Gigout, Vierne i Widor.

En el tercer, Miquel González presentarà el disc commemoratiu del desè aniversari del Festival Internacional Orgue de Montserrat, enregistrat per ell mateix, amb obres de Bach, Widor, Guilmant i Jongen.

Finalment, l’organista japonesa resident a Catalunya Izumi Kando, acompanyada de Nguyen Huu Nguyen al violí i Vincent Fillatreau a la viola, interpretaran Bach, Bédard, Gluck, Stamm, Marais, Gunther, Saint-Saëns i Naji Hakim. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet