ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Sant Fruitós no abandona els nostres músics

22/6/2020 |

 

El festival del Bages tindrà lloc entre el 9 i el 30 de juliol

Aquest estiu la música reneix amb festivals com el de Sant Fuitós del Bages, que ha presentat la seva programació per al mes de juliol amb artistes com Josep Bros, Maria Miró, Marco Evangelisti, Mireia Pintó o Sílvia Bel.

El festival manté la 26a edició per ajudar a revitalitzar moralment la societat després de la pandèmia de la Covid-19 i vol que la solidaritat arribi també al món artístic-cultural, un sector molt castigat per la pandèmia, privat d’activitat durant mesos, que veu com la precarietat de la seva situació intermitent es perllonga perillosament. D´aquesta manera, els artistes i la indústria que els rodeja podran tenir l’estímul de reprendre la seva activitat. Es comptarà, a més, amb un 100% d´artistes nacionals. A més, es vol col.laborar amb temes socials d´urgència. La Plataforma dels Aliments veu triplicades les seves necessitats i demanda i, per aquest motiu, l’Associació organitzadora ha decidit que donarà un percentatge de la recaptació de les entrades al Banc d´Aliments de Manresa i a Càrites Sant Fruitós.

El primer concert serà el 9 de juliol en streaming a les 22h, donat que el recinte de Món Sant Benet, on es duen a terme habitualment els concerts, romandrà encara tancat en aquesta data, a causa de la pandèmia i les conseqüències que se’n deriven. Els artistes d’aquest primer concert seran els pianistes Eudald Buch i Vladislav Bronevetzky. Amb aquest concert s’inaugurarà també el projecte de l’Artista emergent. Amb aquesta idea, cada estiu es programarà un jove artista talentós, apadrinat i compartint escenari amb un artista de llarga trajectòria. És una manera de recolzar als joves artistes i ajudar-los a promocionar-se i inserir-se en el món professional. Buch i Bronevetzky interpretaran obres de Schubert, Schumann i Mozart.

El 16 de a juliol a les 22.15h tindrà lloc el segon concert, s´ha programat en els deliciosos jardins al costat del Monestir de Sant Benet de Bages. El tenor Josep Bros i la soprano Maria Miró, al costat del pianista Marco Evangelisti interpretaran un sucós programa d’àries, duos i cançons de compositors com Bizet, Puccini, Verdi o Sorozábal. El tercer concert, el 23 de juliol a les 22.15h, serà un homenatge a Federico García Lorca, a través d’un espectacle titulat Luna roja; a García Lorca, en què intervendran la mezzosoprano Mireia Pintó, l’actriu Sílvia Bel i l’Orquestra de cambra Terrassa 48, amb obres d’Albéniz, Ortega, Falla, Revueltas, Cross i el mateix García Lorca. Finalment, el 30 de juliol a les 22.15h, tindrà lloc un concert interpretat pel Cor Jove Nacional de Catalunya, dirigit per Lluís Vilamajó i juntament als pianistes Maria Mauri i Josep Surinyac, amb obres de Haydn, Schubert, Mendelssohn i Brahms.

Per més informació cliqueu aquí

Aina Vega i Rofes
Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet