ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Els guanyadors del “Tu hi toques a casa” del Maria Canals tocaran al Palau de la Música

22/6/2020 |

 

En aquests temps de confinament, el concurs “Tu hi toques a casa?” del Maria Canals ha volgut promoure la pràctica universal del piano des de casa a través de les xarxes socials. Un total de 203 pianistes han participat a l’adaptació del concurs amateur “Tu hi toques?” a causa de la COVID-19. El hashtag habitual, #johitoco, s’ha convertit en #johitocoacasa perquè tots aquells i aquelles que ho volguessin poguessin compartir a la xarxa el seu talent i entusiasme amb el piano. El proper dia 16 de juliol, els guanyadors del concurs podran tocar el piano de gran cua del Palau de la Música Catalana.

Enguany, a més de pianistes individuals, hi han participat 11 escoles, entre les que hi comptem el CMM Badalona, CMM Cervera, Estudi Musical 143, Fem Música Espai Creatiu, EMM Eixample, Can Canturri, Joan Llongueres, Acadèmia Marshall, Conservatori Barcelona, EMM Tarragona, Suzuki Music Institute.

El concurs és obert a tothom i consisteix a gravar un vídeo des de casa explicant per què els participants toquen el piano i què és el que més els agrada de la pràctica, tot acompanyat d’una breu interpretació musical. Els vídeos s’han penjat a “La galeria dels tocats”, a la pàgina web de l’entitat (mariacanals.org) associada a un canal de Youtube:

https://www.youtube.com/channel/UCzOBPJCnSuz0y0FujzjC6SQ

El Maria Canals valora tres aspectes de les iniciatives: el motiu més original que empeny els concursants a tocar el piano, el nombre de visites que ha obtingut el vídeo - premiant el que en tingui més-, i la millor edició i realització. L’objectiu no és demostrar o fomentar el virtuosisme, sinó reivindicar la pràctica musical d’acord amb les tendències tecnològiques, socials i culturals imperants.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet